Ik vond het wel weer eens tijd voor een persoonlijke update, over onder andere mijn gezondheid, de ‘no buy’ challenge en het sporten. 

 

 

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een persoonlijke update plaatste en in de tussentijd is er best veel gebeurd in mijn leventje. Zoals sommigen van jullie weten, heb ik colitis ulcerosa, een chronische darmontsteking. Een tijdje terug heb ik weer een opvlamming gehad, dat wil zeggen dat mijn ontsteking toen weer actief was. Kort daarna kreeg ik een onderzoek in het ziekenhuis en vervolgens heb ik 2,5 week medicatie gekregen. Hierna was ik gelukkig weer af van de opvlamming, wel even een opluchting.

 

Over de rest van mijn gezondheid ga ik het maar niet hebben, daar is geen peil op te trekken. De ene dag voel ik me beter dan de andere, maar over mijn algehele gezondheid ben ik nog zeker niet tevreden. Dan kom ik bij het volgende, hoe ga ik dit (hopelijk) verbeteren? Nou.. een tijd geleden schreef ik over mijn plan om meer te gaan sporten. Hierover heb ik tot op heden nog geen update over gegeven, aangezien dit plan in de soep gelopen is. Mijn sport plan bleek toch niet echt reëel voor mij en hoewel ik wel iets meer ben gaan bewegen, is dit het toch nog niet helemaal. Met mijn slechte (algehele) conditie, het veel thuis zitten en het ziek zijn, schiet ik natuurlijk niks op. Daarom ga ik hopelijk binnenkort sporten onder begeleiding. Hiervoor heb ik binnenkort een intake en dan kan ik hopelijk (eindelijk) mijn conditie weer gaan opbouwen en mezelf wat aansterken. Hiermee hoop ik dan ook mijn weerstand wat beter te maken, zodat ik wat ‘stabieler’ ben en meer de deur uit kan. Ik heb hier best wel veel zin in, ben ook erg benieuwd hoe alles in zijn werking zal gaan.

 

Naast het sporten probeer ik nu sinds een paar weken mijn dag te beginnen met een vitamine D capsule, een pepermuntolie capsule (deels voor mijn ontsteking) en voldoende water. Ik merk dat dit wel iets helpt bij mijn algehele gesteldheid en door het voldoende drinken van water start ik mijn dag ook beter. Fijne routine, die ga ik er in houden.

 

En dan even een update over mijn ‘no buy’ challenge van 3 maanden. Op 9 maart ben ik hiermee begonnen en ik ben nu zo’n 20 dagen verder. Ik moet zeggen dat het me nog helemaal niet tegenvalt. In de tussentijd is mijn moeder jarig geweest, waarvoor ik natuurlijk wel cadeautjes heb gekocht, maar daarnaast heb ik nog geen onnodige dingen gekocht. Voordat de challenge begon (een paar dagen ervoor) had ik echter nog wel iets besteld bij H&M. Dit pakketje kwam binnen toen mijn challenge al begonnen was. Wat me wel een beetje tegenstaat is dat 1 kledingstuk niet de goede maat was en dat ik deze hierna vervolgens wel in mijn juiste maat heb besteld. Verder heb ik geen kleding en make-up etc. aangeschaft in de afgelopen weken. Er waren wel wat verleidingen, zo was ik vandaag bijvoorbeeld met mijn zus in de H&M waar ik een hele mooie broek zag en deze ook had gepakt om te passen. Maar na de winkel doorgelopen te hebben, heb ik deze snel weer terug gehangen. Klein schouderklopje voor mezelf haha.

 

Wat ik in mijn artikel over deze challenge ook al benoemde, is dat ik wel geld wil en mag uitgeven aan uitjes en/of eten (wanneer nodig). Zo heb ik bijvoorbeeld wel eens snacks gekocht voor de vrijdagavond wanneer ik met mijn vriend op de bank plof. Maar ik zie het nut er niet van in om hierin te minderen, aangezien het geen grote uitgaven zijn. Daarnaast probeer ik door het (voorlopig) niet meer kopen van nieuwe kleding en make-up, in te zien wat ik eigenlijk allemaal nog in de kast heb liggen en dat te waarderen. En die realisatie is er al wel, ik moet zeggen dat dit ook wel helpt bij de challenge.

 

Waar ik de laatste tijd vooral mee bezig ben, is dus werken aan mezelf. Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet altijd even positief tegenover vernieuwingen sta en dat ik daar soms ook wel moeite mee heb. Maar ik ben er wel achter gekomen dat ik mijn eigen rem ben. Er is niemand die mij tegenhoud om dingen te gaan doen, behalve ik zelf. En ik hoop door bovenstaande veranderingen mijn levensstijl wat te beteren en hierdoor mezelf ook wat beter te voelen. Het is niet fijn om niet lekker in je vel te zitten, maar ik merk dat dit (in mijn geval) deels door mezelf komt, omdat ik mezelf tegenzit. Aan het medische gedeelte kan ik momenteel gewoon weinig veranderen, maar ik vind het wel belangrijk om er het beste van te maken. Dus ik hoop dat ik nu de juiste gedachtegang heb en dat mijn motivatie voldoende is om positieve veranderingen in mijn leven te brengen. Het voelt in ieder geval goed. ❤

 

xoxo Vivian.

Facebookinstagram