Het is alweer even geleden dat ik een update gaf over mijn challenge. Sinds 9 maart is mijn ‘no buy’ challenge ingegaan en in dit artikel laat ik je weten hoe het nu gaat en of ik me aan de challenge kan houden..

 

 

Op 9 maart was ik vastberaden om voor 3 maanden geen make-up, kleding en andere onnodige dingen te kopen. Ik had mezelf voornamelijk voorgenomen om voor 3 maand geen kleding en make-up te kopen en alleen iets te kopen wanneer ik het nodig zou hebben. Tot nu toe gaat het redelijk goed, maar met hier en daar toch een klein slippertje.

 

De afgelopen tijd was een lastige tijd (dat kon je lezen in dit artikel) en voor een bijzondere gelegenheid had ik waterproof mascara nodig en heb ik deze ook aangeschaft. Ik had dit nog niet en het leek me wel handig om dit te hebben voor deze dag. Sinds ik deze mascara heb (de Catrice Glam & Doll Volume Mascara Waterproof) kan ik echt niet meer zonder. Mijn wimpers blijven veel mooier gekruld en hebben mooi volume. Hoewel het gezien de challenge niet mocht, zie ik dit toch als een goede aankoop.

 

Naast de mascara heb ik ook sokken gekocht, wat je misschien onder het thema ‘kleding’ kan zetten. Maar ook deze waren nodig, dus ik heb er geen problemen mee dat ik dit heb gekocht. So far so good, verder heb ik nog geen kleding aangeschaft.

 

Ik heb echter de laatste periode wel gemerkt dat ik een zwak heb voor interieur-dingen.. Als ik bijvoorbeeld lekkere kaarsen zie, dan vind ik het lastig om dit te laten staan. Of wanneer ik bij de Action ben, dan kan ik bepaalde dingen lastig laten liggen. Zolang ik het gebruik en het absoluut niet onnodig is, dan heb ik er vrede mee. Zo heb ik laatst bij de Action verschillende rollen papier en scrapbook papier gehaald, zodat ik deze kan gebruiken als ondergronden bij productfoto’s. Een goede investering 🙂

 

Tot nu toe ben ik dus niet ontevreden over waar ik sta in deze challenge. Ik merk wel dat hoe meer tijd verstrekt, hoe erger de drang wordt om bijvoorbeeld leuke kleding en/of make-up te kopen. Vooral wanneer bepaalde trends zich voordoen en ik ze heel leuk vind, deze moet ik dan soms aan me voorbij laten gaan. Ik probeer dan ook zo veel mogelijk te vermijden dat ik naar online shops ga kijken en hierin kleding of make-up ga zoeken.

 

De afgelopen tijd ben ik ook steeds vaker kleding gaan dragen die ik normaal wat minder snel pak. Ik heb heel wat blousjes aan mijn kledingrek hangen, maar een groot deel ervan trek ik niet snel aan. Dit is natuurlijk zonde, dus ik pak er zo nu en dan toch een blousje bij, waarna ik weer realiseer hoe leuk het kan staan. Ik kom er op deze manier steeds beter achter wat ik echt leuk vind om te dragen en wat niet. Zo heb ik best wat shirtjes in de kast liggen die ik vrijwel niet meer draag. En hoewel ik zo’n 3 maand geleden al mijn kleding heb uitgezocht, is het denk ik goed om dat binnenkort nog eens te doen. Tijdens deze no buy challenge ben ik de dingen die ik heb steeds beter weten te waarderen. Eigenlijk toch gek dat je zo materialistisch kan zijn, maar dat je je dat eerst helemaal niet realiseert. Ik moet zeggen dat ik nog steeds wel veel waarde kan hechten aan materialistische dingen, maar het is al een stuk beter dan eerst.

 

Nog 3 weken te gaan en dan heb ik mijn challenge voltooid. Ik denk dat deze laatste 3 weken ook prima te doen zullen zijn. Ik weet wel dat als mijn challenge voorbij is en ik besluit om kleding of make-up te kopen, dat ik veel selectiever zal zijn dan voorheen. Ik denk dat ik dan veel meer kijk naar het nut van producten of kledingstukken, of ik het product of kledingstuk nodig heb en of ik er echt blij van word als ik het in mijn bezit zou hebben. Ik denk dat deze challenge best goed voor me is haha 🙂

 

Over een paar weken zal ik nog een update plaatsen en misschien zal ik nog een update plaatsen als mijn challenge een aantal weken voorbij is. Zou jij ook ooit zo’n challenge proberen, waarom wel of niet? Laat het me weten, ik ben wel benieuwd!

 

xoxo Vivian.

Facebookinstagram