Dit wordt mijn laatste update over mijn no-buy challenge. Ik laat je weten hoe het is gegaan, wat ik heb geleerd en of ik deze challenge ook aan anderen zou aanraden.

 

 

Drie maanden lang heb ik mij gehouden aan de ‘no-buy challenge’. Ik mocht in deze drie maanden geen make-up en kleding kopen van mezelf. In het begin leek het een hele uitdaging, maar dit is uiteindelijk nog best mee gevallen. De drie maanden zitten er na vandaag op en hierna kan ik dus in principe weer kopen wat ik wil (wat niet gaat gebeuren).

 

Wat ik vooral lastig vond, waren alle leuke nieuwe kledingstrends die voorbij kwamen, die ik aan me voorbij moest laten gaan. Daarnaast kwam het ook voor dat bepaalde make-up producten op waren, maar deze kon ik dan niet opnieuw kopen. Dus ik moest roeien met de riemen die ik had en dat ging eigenlijk prima. Ik merkte wel dat ik de Kruidvat en dat soort winkels wat meer vermeed en mezelf ook toesprak dat ik geen onnodige dingen mocht kopen als ik wel in zo’n winkel was. Ik moet zeggen dat dit ook wel goed ging; hier en daar kocht ik iets waarvan ik achteraf ook wel dacht dat ik het had kunnen laten liggen, maar ik heb de afgelopen drie maanden veel minder gekocht dan ik normaal zou doen. Ik merkte vooral dat ik een zwak heb voor spullen van de Action.. Dingetjes voor in mijn kamer en van die ‘lifehack’- producten die je dan ziet en graag mee wilt nemen. Dat was wel even lastig, maar ook hierin ben ik niet ontevreden of teleurgesteld. Daarnaast heb ik qua make-up (zoals ik in mijn vorige update al benoemde) alleen een waterproof mascara heb gekocht en een gezichtspoeder die op was. Qua kleding is het heel erg goed gegaan, ik heb (naast een pak sokken) geen kleding gekocht de afgelopen drie maanden.

 

Nu de drie maanden erop zitten, voel ik een kleine opluchting. Wel kleiner dan verwacht, want ik voel nu nog niet direct de drang om ineens allemaal kleding en make-up te gaan bestellen. Ik heb wel een aantal make-up producten die op zijn die ik graag weer opnieuw zou willen kopen. Qua kleding heb ik nog niet veel wensen. Ik heb de laatste paar weken wel een aantal keer online gekeken naar leuke kleding (ook kleding uit huidige kledingtrends), maar ik merkte dat ik veel kieskeuriger was en dat er nog eigenlijk geen reden was om iets te gaan bestellen. Natuurlijk waren er wel leuke kledingstukken die ik graag zou willen hebben, maar ik voelde de drang niet om het te kopen. Ik denk dat dit komt door de challenge en dat ik nu merk dat ik eigenlijk niet zo veel nodig heb in vergelijking met de hoeveelheid kleding die kocht. Ik kocht niet extreem veel, maar ik bestelde wel vaak en dat zou ik nu niet meer zo snel doen. Ik denk dat ik in het vervolg alleen iets bestel wanneer ik iets echt nodig heb.

 

Deze challenge heeft dus eigenlijk een goede invloed gehad op mijn koopgedrag en op mijn rekening natuurlijk, haha. Natuurlijk zijn er wel wat dingetjes die ik nog graag zou willen kopen, hierover ga ik nog een apart artikeltje maken. Ik denk dat ik in het vervolg liever eens de stad in ga om kleding te kopen, dan continue online te shoppen. Ik zit natuurlijk veel thuis, dus de verleiding is groot om dan te gaan online shoppen. Ook al is dit het geval, ik weet dat ik hiervoor nu minder drang heb. Daarnaast heb ik in deze periode wel gemerkt welke kledingstukken ik graag draag en welke kledingstukken ik toch in de kast laat liggen. Misschien is het goed om binnenkort weer eens alles langs te gaan en te kijken wat ik nog wil houden en wat niet. Dan kan ik eventueel kleding verkopen en zal mijn kast ook wat overzichtelijker zijn.

 

Wat ik nog op mijn wensenlijstje heb staan, zie je dus binnenkort nog in een ander artikel voorbij komen. Afgelopen weken en aankomende periode is wel een periode van verjaardagen, dus daar gaat momenteel wat meer geld naartoe. Dit houd me ook wel wat meer tegen om te gaan shoppen, wat ik helemaal niet erg vind. Dit weerhoud me er alleen maar van om onnodige dingen te gaan kopen. Deze challenge heeft dus in verschillende opzichten een goede invloed op me gehad en ik kan anderen ook zeker aanraden om eens zo’n challenge te proberen. Je leert er van om te gaan met je geld en je leert de spullen die je hebt opnieuw te waarderen. Het helpt (bij mij althans) om geen onnodige kleding en/of make-up meer te kopen, wat in mijn geval goed is. Ik vond het al met al een leuke en effectieve challenge, die nog niet eens zo tegenviel als dat ik had verwacht in het begin.

 


 

Zou jij ook eens zo’n challange willen proberen? Waarom wel of waarom niet? Laat het me weten! 🙂

 

xoxo Vivian.

 

 

Facebookinstagram