Zoals iedere maand kreeg ik weer een pakketje met daarin de Blux box binnen. Ik vind de inhoud van de box deze keer echt heel leuk, dus lees snel verder als je benieuwd bent wat er in de box zat.

 

 

Laat ik maar gelijk beginnen met wat er deze keer in de box zat!

 


 

Product nr. 1 is de Macadamia Professional Nourishing Moisture Oil Treatment. Een hele mond vol, maar het klinkt wel interessant. Ik zag eerst alleen ‘Nourishing Moisture Oil Treatment’ staan en dacht dat het een gezichtsolie was, maar later keek ik nog eens en toen bleek het een olie voor het haar te zijn. Dit maakte me nog enthousiaster en nieuwsgieriger. Ik gebruik zelf momenteel een Maroccan Oil, dus ben wel benieuwd of daar nou nog veel verschil in zit. De geur is in ieder geval warm en ruikt heerlijk naar macadamia noten.

 

Het boekje zegt: ‘Macadamia is een professionele haarverzorgingslijn dat ieder type haar mooier kan maken en intensief verzorgt. De Nourishing Moisture Oil Treatment is een niet-vette, hydraterende olie die direct absorbeert in het haar. Het verhoogt de zachtheid van je haar en geeft een lichte glans. Het product biedt UV-bescherming en bevat Vitamine E wat zorgt voor een intensieve voeding. Gebruiksadvies: een paar druppels aanbrengen op je handpalmen (hoeveelheid is afhankelijk van je haarlengte), wrijf je handen over elkaar en verdeel de olie door je haar, met de nadruk op het midden tot de punten van je haar. De oil treatment kan zowel op vochtig haar (voor föhnen) als op droog haar aangebracht worden.’

 

De tekst klinkt veelbelovend en vooral het gedeelte over dat het een niet-vette olie is, maakt me nieuwsgierig. Ik ben bij het gebruiken van een olie namelijk al snel bang dat mijn haar er vet van wordt. Een full size versie van dit product bevat 125ml, met een verkoopprijs van €36,10. De verpakking uit de box is echter 30ml en heeft een waarde van zo’n €8,66. Het is niet goedkoop, maar dat is vaak bij dit soort haaroliën. Ik ga deze olie deze week maar even uitproberen!

 

 


 

En er zit nog een product van Macadamia Professional in de box. Dit product is de Nourishing Moisture Masque en is dus een masker voor je haar. Dit kan ik wel gebruiken, ik zit namelijk al een hele tijd zonder haarmasker en mis het toch wel een beetje. Ik hoop dat het niet zo’n masker is dat mijn haar vettig en/of zwaar maakt, maar we gaan het zien. Ik denk dat de geur hetzelfde zal zijn als die van de olie, wat ik persoonlijk wel lekker vind.

 

Het boekje zegt: “Het masker is de ultieme hydratatie en verzorging voor het herstellen van beschadigd haar. Door het exclusieve PRO OIL complex, wordt je haar zijdezacht, is het makkelijk te ontwarren en ook nog eens pluisvrij! Het product bevat (zoals alle Macadamia producten) natuurlijke ingrediënten zoals argan olie en macadamia olie. Deze oliën optimaliseren de gezondheid van het haar en zorgen ervoor dat het haar er subliem uitziet en heerlijk aanvoelt. Gebruiksadvies: na het wassen, aanbrengen op vochtig haar en indien gewenst je haar doorkammen. Na 5 tot 10 minuten uitspoelen. Gebruik het masker 1 tot 2 keer per week, afhankelijk van de verzorging die je haar nodig heeft.”

 

Dit product is natuurlijk geen full size, maar is een sample. De full size versie bevat 236ml en heeft een aanbevolen verkoopprijs van €32,40, dit is een sample van 30ml en heeft dus een waarde van €4,12. Ook dit is zeker niet goedkoop, zou het zelf daarom niet heel snel kopen, omdat ik goedkopere producten ken die ook goede dingen voor mijn haar kunnen doen. Desalniettemin ben ik wel heel erg benieuwd naar dit haarmasker!

 

SONY DSC

 


 

 

Het derde product is een make-up product, het is namelijk de Mesauda Milano Blush On in (ik denk) kleur nummer 104. Hoewel ik vrijwel geen blush meer gebruik, vind ik de kleur op zich wel mooi. Het is een beetje een perzik-roze kleur. De blush ruikt wel een beetje naar de schmink die wij vroeger hadden, haha. Maar dit is niet storend.

 

Het boekje zegt: “Een stralende make-up look maak je af met een mooie blush. Deze blush van het Italiaanse merk Mesauda Milano is hoog gepigmenteerd, heeft een zachte textuur en is makkelijk te blenden. De blush geeft je wangen niet alleen een frisse, gezonde teint, maar verbetert en versterkt ook je gezichtscontouren. Een must-have voor iedere beauty liefhebber!”

 

Hoewel ik de blush waarschijnlijk niet ga gebruiken, wilde ik hem wel even swatchen om te kijken wat voor structuur de blush heeft en hoe de kleur op mijn huid uitpakt. De blush is heel romig en geeft veel pigment af. Ik moet zeggen dat de kleur wel een beetje oranje lijkt op mijn huid, dat vind ik wel jammer. Dit make-up product is echter wel een full size versie en heeft een aanbevolen verkoopprijs van €8,20. Ik vind dit een prima prijs voor een blush.

 

 


 

 

Dit soort producten vind ik nou leuk, huidverzorging. Hoewel ik bodylotion of bodybutter het meest gebruik, vind ik een huidolie op zijn tijd ook fijn om te gebruiken. Vooral als mijn huid wat droger is, gebruik ik liever een voedende olie. De olie heeft wel een aangename citrus-achtige geur.

 

Het boekje zegt: “Waan jezelf op een heerlijk kuuroord in Bali met deze multifunctionele huid olie! De olie bevat een sensuele mix van o.a. sandelhout en rozenhout die de huid hydrateren en de ontspanning bevorderen. Gebruik hem als verzachtende massage olie, douche olie of in plaats van een bodylotion. Je huid voelt na het gebruik van deze olie heerlijk zacht aan en blijft gedurende de dag gehydrateerd. Tevens is het product geschikt voor alle huidtypen en is vrij van parabenen.”

 

Ik kon het niet laten om de olie alvast even te testen op mijn hand. Je hebt maar heel weinig nodig en het duurt niet lang voordat de olie intrekt gelukkig. Daarnaast blijft de geur ook goed hangen. De full size versie is 100ml en heeft een aanbevolen verkoopprijs van €40. Het flesje in de box heeft een inhoud van 40ml en heeft dus een waarde van €16. Dit vind ik ook aan de prijzige kant.

 

SONY DSC

 


 

 

Het volgende product is de Love Me Green Energizing Face Peeling. Wil allereerst even zeggen dat ik de verpakking er al heel leuk uit vind zien. Ik gebruik al jaren dezelfde gezichtsscrub onder de douche en wil wel eens een andere proberen. Het product heeft een aparte geur die ik niet echt kan plaatsen, maar het is geen onaangename geur. Ik heb uiteraard de scrub even op mijn hand uitgeprobeerd en dat werkt prettig. De scurbdeeltjes zijn niet te groot en te hard, waardoor het je huid een milde scrub geeft. Daarnaast is die aparte geur niet te ruiken op je huid, dat vind ik dan wel weer prettig.

 

Het boekje zegt: “Love Me Green ontwikkelt gecertificeerde hoogwaardige natuurlijke cosmetica die goed zijn voor de huid en het milieu! Het product dat wij voor jou hebben uitgekozen is de Organic Energizing Face Peeling. Deze natuurlijke scrub stimuleert de bloedsomloop en verwijdert zachtjes dode huidcellen en overtollig talg. Gebruiksadvies: breng de scrub aan op een vochtige huid. Masseer het zachtjes in en spoel af met lauw warm water. Het resultaat? Een mooie gezonde huid!”

 

Ik denk dat ik dit product ook maar in de douche ga zetten, zodat ik deze kan afwisselen met de scrub die ik er al heb staan. Dit is een travel size face peeling met een inhoud van 30ml, die een aanbevolen verkoopprijs van €4,90 heeft. Ik vind dit een prima prijs voor dit product.

 

SONY DSC

 


 

 

Het laatste product dat in het boekje wordt vermeld, is de Cocoa Butter Body Spray van Ziaja. Het is dus een product dat je huid verzorgt en tegelijkertijd ook het bruiningsproces van je huid bevordert. De geur is echt heel lekker! Het heeft een warme, noot-achtige geur. Het is naar mijn idee een beetje een zoetere versie van de geur van de Shea Body Butter van The Body Shop.

 

Het boekje zegt: “Wil jij snel een bruin kleurtje hebben? Dan is deze body spray van Ziaja jouw beste vriend! De body spray met cacao boter en vitamine E versnelt het bruiningsproces, zorgt voor een goede vochtbalans en laat de huid stralen. Gebruiksadvies: breng de spray gelijkmatig aan op de huid voor het zonnen. De spray beschermt niet tegen schadelijke UV stralen, dus gebruik het product altijd in combinatie met een zonnebrandcrème. Wil je nog meer producte van Ziaja uitproberen? Neem dan een kijkje op hun website; ziajafocusonskin.nl.”

 

Het product lijkt me aan de ene kant handig, maar aan de andere kant ook weer onhandig. Als je dus wilt gaan zonnen en je wilt lekker bruin worden, maar ook je huid goed beschermen, dan zul je dus dit product in combinatie met een zonnebrandcrème moeten gebruiken. Dan moet je dus met twee producten aan de gang en dan is de vraag ook nog; in welke volgorde? Ondanks dit dilemma ben ik wel benieuwd of het product werkt en zou ik het best graag willen testen (ik ben een bleekscheet namelijk). Het is een full size product, met een waarde van €4,69, dat vind ik niet duur!

 

SONY DSC

 

 


 

 

Als laatst vond ik deze sample in de box. Het is een sample van de Ziaja Olive Leaf Concentrated Nourishing Cream. Dit is een gezichtscrème met daarin SPF 20. Er staat ook ‘UVB+UVA’ op de verpakking, dus ik neem aan dat het daartegen beschermt en dat dit onder de SPF 20 valt. Ik ben wel benieuwd en ga hem binnenkort eens een keertje uitproberen. Het is volgens mij echt de perfecte hoeveelheid voor eenmalig gebruik, dus dat is wel handig.

 

SONY DSC

 


 

 

Ik moet zeggen dat ik blij verrast ben met de inhoud van deze box. Het blijft natuurlijk tricky, omdat je niet weet wat voor producten je krijgt. Maar er zitten soms gewoon producten in de box die ik niet zo snel zou gebruiken of zelfs helemaal niet gebruik en dat vind ik zonde. Deze keer zitten er zeker bruikbare producten in, ik ben erg benieuwd of ze fijn zijn!

 

Wat me de laatste tijd trouwens ook opvalt is dat de producten grotendeels natuurlijk en vaak ook dierproefvrij zijn. Ik houd me daar normaal gesproken niet heel erg mee bezig, maar ik vind dat best goed van Blux Box. Ik merk wel dat een groot deel van mijn gezichts- en huidverzorging bestaat uit producten die ik via de Blux box heb gekregen en dus zijn er steeds meer ‘natuurlijke’ producten te vinden in mijn stash. 🙂

 

xoxo Vivian.

Facebookinstagram