Een tijdje terug bestelde ik wat nieuwe make-up. Via een vriendin kwam ik terecht bij dit palette, ik was meteen verkocht. De zachte, lichte kleuren in het palette vingen mijn blik. Ik was erg benieuwd en besloot het te bestellen, zodat ik het kon uitproberen en testen.

 

 

Bijna dagelijks gebruik ik het Zoeva Naturally Yours oogschaduw palette, omdat de kwaliteit echt goed is en de kleuren heel gangbaar zijn. Daarnaast kreeg ik in november het Cocao Blend palette en ook deze bevalt me erg goed. Omdat ik nog wat make-up nodig had, was ik een beetje aan het rondsnuffelen op verschillende sites. Een vriendin van me had onlangs het Zoeva En Taupe palette gekocht en nadat ze me wat foto’s stuurde, was ik toch wel erg nieuwsgierig. Ik wist dat de kwaliteit me niet zou tegenvallen, aangezien de andere palettes mij ook zo goed bevallen. Daarom besloot ik het palette te bestellen.

 

SONY DSC

Het palette bevat de volgende kleuren:
Bovenste rij v.l.n.r.: Stitch by Stitch, Handmade, Gallery, Hour By Hour, Old Master
Onderste rij v.l.n.r.: Spun Pearl, Sheers & Voiles, Outline, Wrapped in Silk, Exquisite

 

Omdat ik eerst nog foto’s wilde maken van het palette, heb ik een tijdje moeten wachten tot ik het palette kon gebruiken. De foto’s zijn nu van een tijdje geleden en in die tussentijd (een paar weken) heb ik het palette uitgeprobeerd. Zoals op de foto’s te zien is, zitten er zachte rose, bijna paarse, en taupe-achtige kleuren in. De kleuren Stitch By Stitch, Gallery, Hour By Hour en Exquisite zijn matte kleuren, de rest bevatten een glitter/shimmer.

 

 

 

Allereerst wil ik het even hebben over het pigment van de oogschaduws. Net als bij de andere Zoeva palettes ben ik daar erg tevreden over. Wat mij echter wel opvalt bij dit palette is dat de shimmery kleuren meer en mooier pigment afgeven dan de matte kleuren. De substantie van de oogschaduw is erg zacht en brengt makkelijk aan op de oogleden. Bij de matte kleuren heb ik wel het idee dat je niet te veel moet gebruiken, omdat het anders een te poederige/krijt-achtige substantie kan worden en dat is niet zo mooi op je ogen. Wel zorgt de zachte substantie ervoor dat de kleuren mooi en goed met elkaar te blenden zijn en dat ze hierdoor goed in elkaar overlopen. De kleuren zijn op verschillende manier met elkaar te combineren, dus er zijn verschillende looks mogelijk. Zeker een pluspuntje.

 

SONY DSC

 

De lichtste kleur (Stitch By Stitch) is crème/wit en is perfect te gebruiken als basiskleurtje en als kleur voor onder je wenkbrauwen. Daarnaast is deze kleur, maar ook Spun Pearl een mooie kleur om je binnenste ooghoeken mee op te lichten. De kleuren die ik voornamelijk op mijn bewegend ooglid heb gebruikt zijn Handmade en Sheers & Voiles. Voor een wat zachtere look gebruik ik vaak Gallery (een taupe kleur, de perfecte mix tussen bruin, grijs en een tikkeltje paars) in mijn arcade boog. Als ik de look iets meer wil aanzetten, gebruik ik Wrapped in Silk er soms ook nog bij. Af en toe gebruik ik Hour By Hour als transitiekleur, om alle kleuren op mijn ooglid goed in elkaar te laten overlopen.

 

Hoe meer ik met make-up speel, hoe meer ik er achter kom dat ik het liefst matte kleuren gebruik in mijn arcadeboog en buitenste hoek van mijn ogen en dat ik vaak een glanzende kleur op de rest van mijn oog gebruik. Daarbij vind ik het vaak het mooist om een matte lichte kleur onder mijn wenkbrauwen te gebruiken, waarover ik heel af en toe nog wat highlighter aanbreng. Meestal is dit de MaryLou Manizer van The Balm of Soft and Gentle van MAC.

 

SONY DSC

SONY DSC

Excuse my eyebrows.. Hoewel ik niet echt van close-up foto’s houd en het me nog niet echt goed lukt, hoop ik dat je via deze foto’s een beeld krijgt van de kleuren uit het palette. De foto’s zijn in verschillend licht genomen. Op de eerste foto komen sommige kleuren iets oranje over, maar dit komt dus puur door het soort licht waar ik in stond.

 

Ik merk dat ik het lastig vind om de iets donkerdere kleuren te gebruiken, omdat ik het al snel te donker vind. De kleuren zijn goed gepigmenteerd, dus je hebt erg weinig product nodig op je kwast. Ik heb de kleuren uiteraard wel uitgeprobeerd en je kunt prachtige looks maken met de kleuren. Als ik de donkerdere kleuren gebruik, nijg ik wel meer naar de bruine kleuren dan naar bijvoorbeeld Exquisite, die toch iets meer naar de donkerrode-bruine kant nijgt. Dit is puur een kwestie van smaak, aangezien ik toch wat meer houd van een ooglook met wat lichtere kleuren. Wat ik wel leuk vind, is om mezelf wat meer uit te dagen en om dus ook wat meer kleuren te proberen die ik normaal gesproken niet zo snel zou gebruiken. Ik denk dat dit palette me daarbij best kan helpen.

 

Al met al ben ik erg tevreden over dit palette. Zowel dit palette als het Naturally Yours palette zou ik aanraden aan mensen die houden van een iets lichtere en/of natuurlijkere look. De kleuren zijn goed op te bouwen en zijn goed met elkaar te blenden. Het palette kost €18,95 en is o.a. online te bestellen bij Douglas.

 

Disclaimer: de foto’s zijn niet echt scherp geworden. Dit komt omdat ik niet de juiste materialen (juiste lens) heb voor het maken van close-ups. Ik leen de camera van mijn vader voor het maken van foto’s en ik waardeer het heel erg dat ik deze camera mag gebruiken. So bare with me, hopelijk zijn de foto’s alsnog enigszins duidelijk.

 

xoxo Vivian.

Facebookinstagram