Toen ik laatst in Londen was, ben ik op jacht geweest naar de producten van Zoe Sugg. Zij is de grootste Engelse vrouwelijke Youtuber en ik volg haar al heel wat jaren via haar Youtube Kanaal. Via haar video’s heb ik gevolgd hoe zij bezig was met het uitbrengen van een eigen productenlijn, maar helaas is het in Nederland wat lastiger te verkrijgen (wel mogelijk). Ik heb gewacht tot het moment dat ik eens naar Engeland zou gaan en haar producten zelf kon aanschouwen en kopen. Dat moment was dan laatst eindelijk aangebroken. Vandaag deel ik mijn mening over de Fizz Bars van Zoella Beauty.

 

 

Inmiddels heeft Zoe al meerdere productlijnen uitgebracht; vandaag test ik fizz bars uit twee verschillende lijnen. Haar productlijnen bestaan uit verzorgingsproducten, producten voor in bad en onder de douche en wat spullen zoals toilettassen. Wie Zoe ‘kent’, weet dat zij een hele goede ‘sense for style’ heeft en dit valt terug te zien in haar interieur, in haar kleding en nu ook in haar producten. De verpakkingen zijn echt tot in de puntjes goed verzorgd en zien er heel leuk uit.

 

Allereerst de Zoella Beauty Fizz Bar van de eerste productenlijn. De verpakking ziet er super schattig uit! Het is een soort dik papier, dat niet al te makkelijk scheurt (gelukkig) en die je kunt openen aan de achterkant, waar het aan elkaar is gelijmd. Het product is dus goed te openen en tevens ook te hersluiten; er zitten namelijk twee stickertjes op de verpakking, zodat je de bovenkant en onderkant weer dicht kunt plakken na gebruik. Wanneer je het papier/karton verwijdert, zit de fizz bar netjes in plastic verpakt. De fizz bar zelf is wit en heeft de vorm van een chocoladereep, je kan er makkelijk blokjes vanaf breken. Het is dus ook makkelijk in gebruik.

 

 

De geur vind ik lastig omschrijven, het had zo een parfum kunnen zijn. Het is in ieder geval een hele zachte geur met een klein vleugje zoetigheid. De geur is wel redelijk sterk (aanwezig), wat ik voor badproducten wel belangrijk vind; ik wil ze wel terug ruiken als ik in bad zit. Voor mijn bad brak ik twee stukjes af en deed deze in het badwater. Het geeft geen bubbels, maar het is te zien als een soort bruisbal. Mijn bad kreeg verder ook geen kleur en werd ook niet troebel. De geur was wel terug te ruiken, maar de intensiteit van de geur was wel afgenomen (wat ik persoonlijk wel jammer vind). Nadat ik in bad was gestopt en ook toen ik er weer uit ging, voelde mijn huid wel zacht/glad aan. Het product was niet zozeer verzorgend voor mijn huid, maar het deed het ook zeker geen kwaad. Mijn huid rook heel lichtjes nog naar de geur van de fizz bar.

 

Op de verpakking staat precies wat het product is en doet: ‘fragranced bath fizzer’. Het is niet meer en niet minder, het product bruist als je het in het water doet en geeft een lekkere geur af. Hoewel het product geen verdere doeleinden heeft, vind ik het toch ergens wel jammer dat het niet meer doet voor mijn bad of voor mijn huid bijvoorbeeld. Maar daarvoor kan ik natuurlijk ook andere producten gebruiken, zoals een bubble bar van Lush of gewoon een goede bodylotion o.i.d. na mijn bad. Jammer vind ik wel dat de intensiteit van de geur afneemt en dat mijn bad dus niet zo sterk ruikt naar het product en mijn huid ook niet. Verder prima product, leuke vormgeving en vooral ook leuk idee.

 


 

Het tweede product dat ik uitprobeerde, was de Zoella Beauty Le Fizz (van de Sweet Inspirations), tevens omschreven als een ‘fragranced bath fizzer’. Waar ik bij de vorige fizz bar de geur niet helemaal kon herkennen en omschrijven, staat het bij dit product gewoon op de verpakking. Korte omschrijving zegt: ‘indulgent macaron scented bath fizz’, het ruikt dus redelijk zoet. Ik moet wel zeggen dat het niet suiker-achtig zoet ruikt, ook deze geur zou zo een parfum kunnen zijn. Deze geur is in ieder geval een stuk sterker dan de andere fizz bar.

 

 

En dan even de verpakking, I like it! Licht roze met gouden (glimmende) opdruk, het heeft wel iets chiques. Verder is kwaliteit en materiaal hetzelfde als bij de andere fizz bar; het product zelf zit ook bij deze versie netjes in plastic verpakt. Daarnaast is deze versie wel iets minder compact, het nettogewicht is hetzelfde, maar Le Fizz is iets platter en is opgedeeld in 18 stukjes. Op de achterkant van beide producten staat een gebruiksaanwijzing en er wordt ook aangeraden om van de eerste fizz bar 2 stukjes te gebruiken en van Le Fizz 4 stukjes.

 

 

Ik had er in de eerste instantie niet echt op gelet, dus ik besloot om 3 stukjes af te breken en dit in mijn badwater te doen. De stukjes begonnen te bruisen, losten op in het water en lieten een lichte geur achter in mijn badwater. In principe is dit product hetzelfde als de andere fizz bar, ook deze liet een lichte geur achter op mijn huid en ook bij deze fizz bar voelde mijn huid prima aan. Ik moet wel zeggen dat Le Fizz een wat sterkere geur heeft en dus ook net iets minder in intensiteit afneemt dan de eerste fizz bar.

 


 

Al met al; leuke producten! Ik vind de producten zelf niet heel bijzonder, maar het hele concept vind ik wel heel leuk. En vooral leuk om te weten dat deze producten zijn ontworpen door iemand waar ik tegen op kijk en al voor langere tijd volg. Dat maakt het toch wel een beetje speciaal. Ik kocht de producten bij Superdrug in Londen en kon deze met korting kopen, dus ik weet niet meer precies wat ik er voor betaald heb. Op Feelunique.com zijn de producten ook verkrijgbaar, hier kost de eerste Fizz Bar €8,96 (nu €6,40 i.v.m. korting) en Le Fizz €6,40, prima prijzen voor de hoeveelheid die je krijgt.

 

 

xoxo Vivian.

 

Facebookinstagram