Al een aantal jaar gebruik ik de Gimme Brow van Benefit om mijn wenkbrauwen een natuurlijke look te geven, om ze wat extra op te vullen (na het bijtekenen) en om mijn wenkbrauwen de modelleren. Ik ben gek op dit product en was dan ook blij verrast toen Benefit aankondigde dat ze met een nieuwe uitgave kwamen. Ik probeer vandaag de nieuwe Gimme Brow uit!

 

 

Ik was stiekem een beetje bang om de Gimme Brow te bestellen, omdat er nu in plaats van twee, drie verschillende kleuren zijn om uit te kiezen. Normaal gesproken had ik de lichtste kleur van de twee, deze paste perfect bij de kleur van mijn wenkbrauwen. Nu kon ik maar lastig kiezen tussen de lichtste en de medium kleur, maar we gaan kijken of hij bij mijn wenkbrauwen past!

 

Al een aantal jaar gebruik ik de (oude versie van) Gimme Brow met veel plezier, ik kan het product eigenlijk niet wegdenken uit mijn dagelijkse make-up routine. Enkele weken geleden zag ik op Youtube de nieuwe wenkbrauw producten van Benefit voorbij komen, met super leuke verpakkingen en interessante producten. Ze hebben de oude producten opnieuw uitgebracht, maar hebben hier ook een aantal nieuwe producten aan toegevoegd. Zo is er voor ieder wat wils en is er een veel grotere kans dat je een product vind dat goed bij de kleur van je wenkbrauwen past en dat je fijn vind in gebruik.

 

De Gimme Brow is een gekleurde wenkbrauwgel die geschikt is om je wenkbrauwen iets meer kleur te geven, ze in model te brengen en ook om je wenkbrauwen een klein beetje op te vullen. Op de site van Douglas beschrijven ze het als een product dat je wenkbrauwen volume en kleur geeft en claimen ze dat de gel goed blijft zitten en de wenkbrauwen een natuurlijke langhoudende look geeft. Ook staat er bij dat het product water-resistant is, dat wist ik nog niet! Ik kan mij niet herinneren dat de vorige versie ook water-resistant was, maar dit vind ik zeker wel een pluspuntje. Want laten we wel wezen, als je door de regen loopt (wat hier in NL nog wel eens gebeurd..) wil je natuurlijk wel dat je make-up nog een beetje op zijn plek blijft zitten.

 

Ik heb mijn Gimme Brow in de kleur nr. 01 – Light besteld via de site van Douglas voor €26,50. Ik heb heel lang getwijfeld welke kleur ik zou nemen, maar heb toch het zekere voor het onzekere genomen door niet een te donkere kleur te kiezen. Ik vind €26,50 redelijk aan de prijzige kant voor een wenkbrauwgel, ook als ik kijk naar de grootte van het flesje, maar aan de andere kant doe ik altijd veel langer met zo’n product dan ik in de eerste instantie denk. Het ligt er een beetje aan of je het product gebruikt om volledig je wenkbrauwen mee te doen, of dat je het alleen als top-laagje gebruikt na het doen van je wenkbrauwen.

 

Daarnaast de verpakking; super leuk! Benefit is altijd heel origineel met verpakkingen en ook deze keer hebben ze er iets leuks van gemaakt. De verpakking is vrolijk en kleurrijk en het is gewoon leuk om zo’n product te kopen of te ontvangen in je pakketje. Ook het flesje waar het product inzit, ziet er leuk uit qua vormgeving. Het oude flesje had een simpele cilinder vorm, maar deze verpakking loopt taps toe naar de dop en heeft dan ook een dop die van breed naar smal toe loopt. De dop is prettig vast te houden en ligt goed (en ook stevig) in de hand. Daarnaast had de oude verpakking wat saaiere kleuren zoals bruin en zwart, maar heeft deze een zilveren kleur die er uit springt. Naast de verpakkingen heeft Benefit ook hele leuke en originele productnamen! Zo heeft dit product nog de oude vertrouwde naam (Gimme Brow), maar heten andere wenkbrauwproducten bijvoorbeeld ‘Goof Proof Brow Pencil’, ‘Ka-Brow!’ en ‘Browvo! Conditioning Primer’.

 

 

Dan nu het product zelf! Allereerst was ik heel erg benieuwd of de kleur wel goed zou passen bij mijn wenkbrauwen, mijn huidskleur en de kleur van mijn haren. Ik heb blonde haren, maar mijn wenkbrauwen zijn van nature gelukkig iets donkerder gekleurd. Ik koop dus meestal ook niet té lichte wenkbrauwproducten, omdat deze gauw te veel neigen naar een lichte/oranje-achtige blonde/bruine kleur (goh, lastig omschrijven haha!). Meestal kies ik voor een licht tot medium bruine kleur, die een wat koelere (assige) ondertoon heeft. Zoals je op de foto kan zien, is dit een hele gangbare kleur. Ik was blij verrast, deze kleur komt aardig overeen met de oude versie van de lichtste kleur van Gimme Brow.

 

Dan tijd om het product uit te proberen. Ik besloot alleen dit product te gebruiken op mijn wenkbrauwen, om te kijken wat het effect daarvan is en of dit voldoende is om mijn gehele wenkbrauwen mee in/op te vullen en in vorm te brengen. Het borsteltje (soort van kleine spoolie) heeft precies de goede grootte en er zit ook precies genoeg product op het borsteltje om een natuurlijk effect te creëren. Wat ik merkte is dat de textuur van deze Gimme Brow wel iets anders was dan de vorige. Ik durf niet met zekerheid te zeggen dat ze het daadwerkelijke product ook echt veranderd hebben, maar naar mijn idee kun je inderdaad de ‘fibers’ wat meer terugzien in het resultaat. Waar ik mijn vorige Gimme Brow voornamelijk gebruikte als top-laagje om nog een klein beetje extra kleur te geven aan mijn wenkbrauw haren en om mijn wenkbrauwen mooi in vorm te brengen, kun je dit product ook rustig gebruiken om wat lege plekjes op te vullen en kleur te geven. Dit is echter geen product om je wenkbrauwen een strakke vorm te geven, hiervoor zou ik je toch aanraden om een potlood, poeder of dipbrow te gebruiken.

 

Links is mijn wenkbrauw zonder enig product, rechts is ingevuld met de Gimme Brow. Sorry voor de slechte kwaliteit, hopelijk kun je een beetje het verschil zien.

 

Beide wenkbrauwen ingevuld met de Gimme Brow.

Beide wenkbrauwen ingevuld met de Gimme Brow.

 

Het resultaat vind ik eigenlijk wel heel erg mooi. Je kunt wel zien dat ik mijn wenkbrauwen iets heb opgevuld, maar het oogt zeker nog wel redelijk natuurlijk (vind ik) en niet te ‘hard’. Normaal gesproken zou ik beginnen met een poeder en hierover heen de Gimme Brow aanbrengen. Wat ik heb gemerkt wat ik nu fijn vind om te doen, is om enkele lijntjes aan de buitenkant van mijn wenkbrauw te tekenen en de rest gewoon te doen met de Gimme Brow (dit is niet het geval op de foto’s, hier heb ik alleen de Gimme Brow gebruikt). Dit scheelt best veel tijd, omdat ik nu niet zo lang bezig ben om alles in te vullen met een wenkbrauwpoeder. Daarnaast kun je zo nog een keer met het product over je wenkbrauwen gaan, als je het na één keer nog niet voldoende vind. Naast het opvullen en kleur geven van mijn wenkbrauwen, zorgt dit product er ook echt voor dat mijn wenkbrauwhaartjes goed in model blijven zitten. Het product houdt het daarnaast ook de hele dag vol!

 

Tot nu toe heb ik hem al een aantal keer gebruikt met veel plezier, hij werkt echt top. Ik heb ook nog geen minpuntjes kunnen vinden, dus ik durf je met zekerheid te zeggen dat ik je dit product zeker zou aanraden als je je wenkbrauwen net een klein beetje meer kleur en vulling wilt geven, waarbij je wenkbrauwhaartjes ook nog eens goed op hun plek blijven zitten. Zoek je iets om je wenkbrauwen strak bij te tekenen, dan kom je denk ik uit bij een poeder, een potlood of een dipbrow. De Gimme Brow geeft een natuurlijk effect, maar is ook prima op te bouwen, zodat het geheel iets donkerder wordt zonder dat het klontjes geeft o.i.d. Ik vind het de prijs van €26,50 zeker waard 🙂

 

 


 

 

Heb jij de nieuwe producten van Benefit al gezien of uitgeprobeerd of zou je de Gimme Brow uitproberen? Ik ben benieuwd!

 

xoxo Vivian.

 

Facebookinstagram