Daar was ik weer, vandaag deel ik mijn gedachtes over de Big Blue Bath Ballistic van Lush. Ik was de afgelopen tijd druk met school en heb nog één tentamen te gaan voor dit kwartiel. En om een beetje te ontspannen besloot ik eergister een heerlijk bad te nemen met deze bruisbal.

 

 

Eens in de zoveel tijd neem ik een heerlijk bad en dan gebruik ik vaak ook een Lush product. Ik ben fan van Lush, ik vind dat Lush echt hele fijne producten heeft. Nou was het al weer een hele tijd geleden dat ik de moeite had genomen om in bad te gaan en nu zo met de stress van de tentamens leek mij een goed moment om dat weer eens te doen. Dit keer dus met de Big Blue van Lush, ik was erg benieuwd. Deze Bath Ballistic kocht ik een tijdje terug in Amsterdam bij de Lush op het Centraal Station en lag daarna al die tijd in mijn Lush mandje thuis. Tijd om hem te gebruiken dus!

 


 

 

De verpakking

_DSC9945 (2)

 

Dit is de reguliere verpakking voor alle badproducten van Lush. Het is een simpele verpakking die voor mij het badproduct prima behoud. Wel oppassen wanneer je de bal langer bewaard en/of veel verplaatst, het is en blijft papier dat kan gaan slijten en scheuren. Daarnaast open ik meestal de verpakking (door het zo voorzichtig mogelijk los scheuren van de sticker) al wanneer ik thuis ben van het shoppen of wanneer ik het heb binnen gekregen. Puur omdat alles zo lekker ruikt en ik de geursensatie nog eens wil beleven. Wat erg vaak gebeurd is dat je dan de verpakking per ongeluk los scheurt, dit is het enige nadeel aan deze verpakkingen. Ik hoor/zie ook vaak dat mensen de badproducten los bij elkaar bewaren (zonder verpakking), maar op de één of andere manier ben ik dan bang dat de geur vergaat..

 

Wat zegt de sticker over Big Blue.. ‘seaweed and seasalt for an invigorating bath, drop into a pre run bath’. Er zit dus zeewier en zeezout in de bal, die samen zorgen voor een verkwikkend bad. De Lush site heeft een iets uitgebreidere beschrijving: ‘Big Blue is een verfrissende, blauwe oceaan in je eigen badkamer. Compleet met reinigend zeewier om je huid zacht te houden. Citroen- en lavendelolie helpen je geest kalmeren. Neem er 14, ga iedere dag in bad, en je hebt je vakantie zonder in het vliegtuig te stappen. Laat de bruisbal in je vol gelopen bad zakken en duik er zelf achteraan. Ogen dicht en genieten maar terwijl de bal langzaam opbruist en er heerlijke geuren en zalige oliën vrijkomen…’

 


 

 

Uiterlijk, geur en werking

Zoals boven aan de pagina te zien is, is de bal blauw (duh) met bovenop een witte ‘stip’. Je ziet daarnaast het zeewier ook zitten in de bal. De kleur is mooi fel en vind ik aantrekkelijker dan wanneer hij bijvoorbeeld donker blauw was geweest. Ik snap dat de kleur wordt gelinkt met de oceaan en een verkwikkend bad.

 

De geur vind ik lastig omschrijven. Hij zit een beetje tussen zoet en fris in, maar ik vind hem niet volledig te omschrijven als een ‘waterige’ of een ‘oceaan’ geur. Ik vond het eerst heel moeilijk om de geur te plaatsen. Maar toen ik naar de beschrijving van Lush keek, zag ik dat er citroen- en lavendelolie inzitten. En na nog heel vaak aan de bal en de verpakking te hebben geroken, herkende ik deze geuren uiteindelijk wel. Desondanks dat de geur voor mij niet compleet te plaatsen is, vind ik het wel een lekkere geur.

 

Nou, hup, het was eindelijk tijd voor mijn bad. Net zoals alle bruisballen/Bath Ballistics van Lush, begint de bal meteen te bruisen en op te lossen in het badwater. Ik zit altijd vol bewondering naar mijn badwater te kijken als de bal oplost. Het verschilt een beetje per bruisbal, maar sommige bruisballen beginnen te tollen, anderen gaan van de ene kant naar de andere kant van het bad en de rest blijft redelijk stil liggen. Deze bewoog wel iets (door het bruisen), maar loste uiteindelijk eerst op in één helft van het bad, waarna vervolgens ook de rest van het bad blauw werd.

 

IMG_7518 (2)

 

De geur trok wel iets weg, maar bleef zeker nog hangen. Dat vind ik nou zo fijn aan badproducten van Lush, what you smell is what you get. Ik heb volgens mij nog nooit een Lush product gehad waarvan de geur wegtrok als het product met water was gemixt. Als je Butterbear hierbij weg laat dan, want die heeft nou eenmaal weinig geur haha. Wat ik ook zag was dat alle stukjes zeewier op de bodem van mijn bad lagen. Ziet er heel spectaculair uit, maar snapte de bedoeling hier niet helemaal van. Zeewier schijnt heel goed voor je huid te zijn, maar zit het dan ook op de één of andere manier in de bal zelf verwerkt? Want als het zo op de bodem ligt, heb ik er weinig aan. Dat was eigenlijk het enige dat ik mij afvroeg.

 

IMG_7523 (2).JPG

 

Zoals je op de foto misschien een beetje kunt zien, is dat er wel een soort olie laagje op mijn badwater lag. Goed teken, dat betekent (hoop ik) dat er verzorgende bestanddelen in de bal zitten, die hopelijk wat goeds doen voor mijn huid. Ook de kleur vond ik rustgevend, het is zo’n helderblauwe kleur, ik kreeg bijna het idee dat ik in een hele blauwe zee of een heel blauw meer lag. Het bad was heel rustgevend, met af en toe een stukje zeewier hier en daar, maar daar had ik verder geen last van.

 

Helaas werd het water koud en was het tijd om weer uit bad te gaan. Mijn huid voelde lekker aan, niet super verzorgd, maar dit bad heeft mijn huid zeker niet verslechterd. Ook de geur was nog enigszins terug te ruiken, heel fijn! Gelukkig raakte het putje niet verstopt, want voor ik het wist was al het zeewier alweer opgeslurpt.. Blij dat dat goed ging haha!

 


 

Conclusie

Ik geef Big Blue Bath Ballistic van Lush een 7,5. Het is een fijne bruisbal, waarmee je heerlijk kunt wegdromen in bad. De geur is lekker en ook de kleur draagt bij aan een ontspannen gevoel. Mijn huid voelde goed aan na het bad en ook de geur was nog blijven hangen, pluspuntje. Enige wat ik niet echt snapte is het losse zeewier, het zag er mooi uit, maar ik snapte de werking ervan niet helemaal.

 

IMG_7528 (2).JPG

 

Normaal gesproken houd ik toch meer van de Bubble Bars van Lush, maar voor een Bath Ballistic vind ik deze erg fijn. Ik zou hem je zeker aanraden 🙂

 

Ik ben wel benieuwd wat anderen van Lush vinden en wat voor producten iedereen dan koopt en gebruikt. Koop jij ook wel eens iets van Lush? En zo ja, wat is je favoriete product?

 

xoxo Vivian.

Facebookinstagram