Het is hot and happening, de cushion foundations. Eerst waren er voornamelijk Japanse versies op de markt en daarna kwamen ook luxere en duurdere merken met een cushion foundation. Door de (afgelopen) jaren heen, kwam ik steeds meer van dit soort foundations tegen, alleen waren ze echt heel erg duur. Tot nu, want L’oreal heeft een goed betaalbare versie uitgebracht die ik in dit artikel ga testen en reviewen.

 

 

Jaaa, daar is ‘ie dan: de cushion foundation in een betaalbare vorm. Kort geleden hoorde ik dat deze uitkwam, dus toen ik hem vond in de winkel, heb ik hem gelijk meegenomen.

 

_DSC0139 (2).jpg

 

Allereerst wil ik even benoemen dat ik de verpakking er heel leuk en schattig uit vind zien. De verpakking heeft roze/paarse kleuren met een soort glanzende/spiegelende deksel. Als je hem open maakt zie je in het deksel een spiegel, die overigens van goede kwaliteit is, en ligt het sponsje in een klein ‘bakje’. Vervolgens kun je het gedeelte waar het sponsje in ligt openen en naar boven brengen, waardoor je bij de foundation zelf uitkomt. Er zit een beschermende sticker overheen, wat ik heel goed vind. Wanneer je deze sticker eraf haalt, zie je de het kussentje waar de foundation in zit.

 

_DSC0162 (2).jpg

 

Ik schrok eerst wel een beetje van de kleur, hij leek namelijk erg donker. Ik heb kleur 01 gekocht en ik hoopte eigenlijk dat L’oreal wel heeft gedacht aan de dames met een lichte huid (zoals ik). Eenmaal aangebracht op het sponsje en nadat ik de foundation op een paar plekken op mijn gezicht had gedept, leek de foundation nog steeds donker. Maar nadat ik de foundation begon te deppen over mijn gezicht en ik het dus ging uitblenden, viel de kleur me absoluut niet tegen. Hij is nog steeds iets aan de donkere kant voor mijn huid, maar ik denk dat de kleur perfect is voor mijn huid in de zomer. Ik moet er wel bij vermelden dat ik hem testte toen ik ziek was en dat ik toen iets bleker was dan normaal. Dus de kleur leek toen ook iets donkerder op mijn huid. Daarnaast komt er redelijk wat product op het sponsje wanneer je deze in het kussentje drukt, maar het is precies genoeg (voor mij althans) om je hele gezicht mee te kunnen bedekken.

 

_DSC0181 (2).jpg

 

Op de bovenkant van de verpakking staat ‘Dewy glow foundation’, dus de foundation heeft geen matte, maar een ‘glanzende’ finish. Heel fijn, want al die matte foundations werken niet echt goed met mijn huid. De foundation heeft inderdaad een mooie glow, waardoor ik er iets frisser en gezonder uit zie. De foundation is niet erg dekkend, maar maakt mijn gezicht wel iets egaler. Daarnaast is hij goed op te bouwen. De probleemzones (rode wangen, donkere kringen onder mijn ogen en eventuele rode plekjes) bedek ik toch het beste met een goede concealer. Maar ik moet zeggen dat ik tevreden ben over de foundation.

 

_DSC0186 (2).jpg

 

Ik geef de foundation een 8, hij is voor mij dekkend genoeg en geeft mijn gezicht een mooie ‘gezonde’ glow. Hij blijft prima zitten en de foundation hoopt zich niet op bij bijvoorbeeld droge plekjes. De Nude Magique Cushion foundation kost €17,99, dit vind ik een redelijke prijs voor een foundation.

 

Zou jij deze foundation ook willen uitproberen of heb je hem al uitgeprobeerd? Zo ja, wat vind je er van? Laat het me weten 🙂

 

xoxo Vivian.

Facebookinstagram