Een tijdje terug ontving ik een nagellak en de Miracle Mist van Leighton Denny in mijn maandelijkse beauty box. Door de beschrijving van de producten (door Blux) werd ik enthousiast over de producten. Vandaag test ik ze en geef ik je mijn mening.

 

 

Leighton Denny nagellak in de kleur Show Us Your Strut

 

_DSC0559 (3)

 

De foto is aan de donkere kant, maar zoals je misschien kunt zien, heeft de nagellak een oud roze/bruine tint. Wat iets minder goed te zien is, is dat de nagellak een lichte/kleine glitter (die nauwelijks opvalt) heeft. Daarnaast ziet het flesje er wel mooi uit, het heeft net een iets chiquere uitstraling dan een normaal/simpel nagellak flesje. Het kwastje heeft wel een fijn formaat, hij is niet te dik en niet te dun.

 

En toen was het tijd om de nagellak op te doen. Na het eerste laagje was de dekking nog best goed. Je zag door de nagellak nog wel enigszins de contouren van mijn nagels, maar ik denk dat hij met één laagje ook goed te dragen is. De kleur neigde na één laagje iets meer naar de roze kant, wat ik erg mooi vond.

 

_DSC0615 (2)

Let a.u.b. niet op mijn (hier nog) onverzorgde nagelriemen. Dit is de kleur en de dekking van de nagellak na één laagje.

 

Omdat ik de witte lijntjes boven aan mijn nagels nog kon zien door de nagellak heen, besloot ik om nog een laagje aan te brengen. Wat nagellak betreft ben ik een echte stuntelaar, dus het gebeurde ook niet zonder slag of stoot. Wat ik heb gemerkt is dat je wel snel met deze nagellak moet werken en dat je precies de goede hoeveelheid nagellak aan je kwastje moet hebben. Je hebt al snel te weinig en bij een te dun laagje wordt het ‘droog’, niet mooi en niet glad. Dan moet je er snel bij zijn met nog wat meer nagellak, zodat je het alsnog glad kunt krijgen. Dat vind ik wel een nadeel van deze nagellak, ik heb namelijk nagellakjes liggen waarbij dit veel minder snel gebeurt.

 

_DSC0625 (2)

Dit is de nagellak na twee laagjes + een topcoat.

 

Nadat ik twee laagjes had aangebracht, werd de kleur donkerder. Ik vind het een paars/bruin/lever-achtige kleur. Echt totaal anders dan de kleur die je in de verpakking ziet, beetje jammer. Hoewel ik de uiteindelijke kleur heel mooi vind, vind ik hem mij niet zo mooi staan. Dit komt omdat ik een hele lichte huid heb en mijn nagels hierdoor een beetje ‘vies’ lijken. Ook ontdekte ik kleine luchtbelletjes/puntjes op mijn nagels nadat ik het tweede laagje goed had laten drogen, erg jammer. Uiteindelijk heb ik er een topcoat overheen gedaan en zat de nagellak er verder redelijk goed op.

 

Leighton Denny Miracle Mist Speed Drying Spray

 

_DSC0587 (2)

 

Toen ik dit product in handen kreeg, was ik hier erg nieuwsgierig naar. Het product belooft je nagellak binnen enkele seconden te drogen wanneer je het gebruikt. Nou dat zag ik wel zitten, aangezien ik echt totaal geen geduld heb wat betreft nagellak aanbrengen en het laten drogen.

 

Ik besloot om één hand na ieder laagje nagellak te sprayen met de Miracle Mist en de andere hand alleen aan het eind. Omdat er qua omschrijving op de verpakking alleen staat dat je de lak even moet laten hechten en dan op een afstand van 20 cm moet sprayen met de Miracle Mist, dacht ik dat het handig was om beide manieren te proberen.

 

Wat ik voelde wanneer ik het product op mijn nagels sprayde, was een soort van koude tinteling op mijn huid. Ik vond het eigenlijk een beetje eng, ik houd niet echt van dat gevoel. Maar gelukkig verdween dit al snel. Na de eerste keer sprayen merkte ik niet echt dat het product goed werkte, ik heb met geduld zitten wachten tot het laagje nagellak droogde, maar dit gebeurde niet sneller dan normaal. Ook na alle andere laagjes nagellak kon ik de werking van de spray niet echt ontdekken, het deed eigenlijk weinig. Wanneer ik dan al een paar minuten wachtte en ik mijn nagels voorzichtig aanraakte, kreeg ik alsnog afdrukken. Ik las later op het internet dat het wordt afgeraden om de spray tussen lakbeurten/laagjes aan te brengen, maar dit zou dan ook alleen effect hebben op de droogtijd. Blij dat ik het ook heb uitgeprobeerd nadat ik mijn nagels volledig had gelakt. Helaas ook hier geen resultaat.

 

De geur van het product is verder wel prima, het is een zoete/fruitige geur. Door de nagellak heen ruik je hem alleen niet echt meer, maar via de verpakking is de geur goed te ruiken. Daarnaast beloof het product ook goed te zijn voor je nagelriemen en om deze een boost te geven, helaas ook niets van gemerkt.

 

 

Nou, de lak zat er op en nadat het gewoon (net zoals andere lakjes) gedroogd was, heb ik er niks meer aan gedaan. De volgende dag zat het er nog prima op toen ik wakker werd, geen afdrukken op mijn nagels/nagellak. Maar toen was het tijd om thuis wat klusjes te doen.. Ik heb de oven schoongemaakt en gestofzuigd en hierna is mijn nagellak toch wel gaan chippen. Bij drie nagels aan mijn rechterhand zijn er stukjes nagellak afgebrokkeld aan de bovenkant van mijn nagels. Op zich logisch aangezien ik met mijn rechterhand heb lopen boenen om de oven schoon te krijgen.

 

Mijn uiteindelijke mening: het geld niet volledig waard. Ik vind het lakje prima, hij blijft beter zitten dan sommige andere lakjes die ik heb. De kleur is ook wel mooi, alleen vind ik het erg jammer dat ik die luchtbelletjes/puntjes er op heb zitten, dat ziet er niet mooi uit. Voor €14,95 zou ik het lakje laten staan in de winkel, maar voor een kleiner prijsje zou ik hem zeker niet afraden.

 

Dan de Miracle Mist.. Hier ben ik eigenlijk niet echt over te spreken. Ik was best enthousiast toen ik hem binnen kreeg, maar helaas voldeed het product niet aan mijn verwachtingen. Mijn verwachtingen waren niet eens zo hoog, ik hoopte alleen dat mijn nagellak iets sneller zou drogen. Helaas, geen resultaat. Ik gebruik dan liever na een paar minuten de koude kraan op mijn nagels om de nagellak iets beter/sneller te laten drogen, dat is nog effectiever. Ook heb ik weinig gemerkt van het verzorgende gedeelte van het product, erg jammer! Ik had gehoopt een goed werkend product uit te testen, maar dit is niet het geval. Voor €14,95 zou ik het product zeker niet kopen.

 

Helaas producten waar ik niet zo enthousiast over ben, maar hé, die zitten er ook tussen. Heb jij wel eens producten van Leighton Denny geprobeerd? En zo ja, wat vond je er van? Let me know! Wie weet hebben ze andere producten waar ik beter over te spreken ben 🙂

 

xoxo Vivian.

 

Facebookinstagram