Sinds een tijdje heeft Real Techniques een nieuwe kwastenset: The Bold Metals. Nou moet ik zeggen dat dit niet de goedkoopste kwasten zijn. Toen ik deze dupe van de kwastenset tegenkwam op het internet, besloot ik het te kopen. Ik heb ze nu een tijdje uitgeprobeerd en geef jullie vandaag mijn mening over deze kwasten.

 

 

Een tijdje terug kwam ik deze kwastenset ergens op het internet tegen en via een linkje kwam ik op de site WholeSaleBuying.com terecht. Hierop stond deze set voor een prijs van US$6.91, wat omgerekend € 6,21 is. Omdat ik altijd wel fan ben geweest van de kwasten van Real Techniques, maar ik de kwasten (en dan nu de Bold Metals kwasten) vaak wel aan de prijzige kant vind, besloot ik deze te bestellen. Ik wist van te voren niet wat de kwaliteit van de set zou zijn, maar ik dacht ‘doe eens gek’. Bij andere blogsters en Youtubers wel eens gelezen en gehoord over de site zelf, mijn bestelling is verder ook prima verlopen.

 

SONY DSC

 

En dan nu de set..

 

De kwasten zien er erg leuk uit. De onderkant van de kwasten lopen uit tot een punt, zodat ze niet al te veel ruimte innemen als je de kwasten in een potje/beker zet. Echt ideaal, want mijn glazen potjes staan altijd bomvol met kwasten. Daarnaast hebben de kwasten drie verschillende ‘metal’ kleuren; goud, rosé goud (koper) en zilver. Ik ga er vanuit dat de kwasten uit deze set voor hetzelfde gebruik zijn bedoeld als de kwasten uit de set van Real Techniques. Zo zijn de gouden kwasten bedoeld voor de basis (poederkwast en een triangel vormige kwast voor foundation), de rosé gouden voor de finish (een blushkwast en een platte contour kwast) en zijn de zilveren kwasten bedoeld voor je ogen (een ovaal/platte oogschaduwkwast, een crease kwast en een schuin afgesneden kwastje).

 

Het zwakke punt bij deze kwasten kán zijn dat de steel twee verschillende stukken heeft. Deze kunnen los van elkaar raken, maar dat is tot nu toe nog niet gebeurd bij mij.

 

Wanneer je de kwasten voor het eerst gebruikt, is het nog even wennen aan de manier hoe je ze vast houdt. Ze zijn namelijk best dun, maar ik moet zeggen dat dat de kwasten niet ‘instabiel’ maakt en dat ze nog best goed in de hand liggen. Niks mis mee dus.

 

SONY DSC

 

Allereerst de gezichtskwasten..
Over de poederkwast kan ik zeggen dat deze fijn werkt en hartstikke prima is. Hij pakt zowel losse als compacte poeder goed op en geeft het ook weer goed af op je gezicht. Hij absorbeert de poeder niet, wat ook goed is. De kwast is erg zacht en fijn om te gebruiken.

 

De ‘angled’ foundation kwast spreekt me niet zo aan. Ik heb gelezen dat deze kwast (als we het over de Real Techniques versie hebben) geschikt is om foundation ook op lastige plekjes aan te brengen, zoals bij je neus en je ogen. Hier kan ik me wel enigszins in vinden (gezien de vorm van de kwast), maar deze haren voelen niet fijn aan en brengen mijn foundation streperig en niet egaal aan. Niet echt een favoriet.

 

De blush kwast is ook prima, net als de poeder kwast. Ik gebruik deze kwast alleen niet voor blush, omdat ik dat vrijwel nooit draag. Hij is prima om mijn contour te vervagen of om bronzer mee aan te brengen. Desnoods gebruik je hem als poederkwast voor onder je ogen. Niks op aan te merken.

 

De laatste gezichtskwast is de platte contour kwast. Ik was hier toch wel echt heel erg benieuwd naar, omdat ik nog niet echt zo’n kwast in mijn bezit had. Bij het eerste gebruik baalde ik een beetje, omdat hij niet zo veel product afgaf op mijn gezicht (waarschijnlijk was ik nog té voorzichtig). Maar gaandeweg begon ik hem steeds fijner te vinden en kon ik er steeds beter mee overweg. Met deze kwast breng ik een (meestal koele) kleur aan onder mijn jukbeenderen om te contouren. Hij kan een redelijk harde lijn zetten, maar door niet te veel product op je kwast te doen kun je dit al een beetje voorkomen. Daarnaast kun je de kwast ook een kwartslag draaien, zodat je de lijn ook iets kunt uitvagen, maar hier kun je ook gewoon een andere (poeder)kwast voor gebruiken. Echt een goede toevoeging aan mijn kwasten stash, ik gebruik deze nu dagelijks.

 

SONY DSCSONY DSC

Ik kon nog niet echt scherpe foto’s maken van deze kwasten, maar ik hoop dat je toch een beetje een beeld krijgt van hoe deze kwasten er uit zien.

 
En dan nu de kwasten voor de ogen..
Tja, het schuin afgesneden kwastje.. Deze hoeft van mij niet zo. Hij is erg klein en heel slap, waardoor hij niet echt fijn werkt. Ik vind hem niet fijn om oogschaduw onder of boven mijn wimperrand aan te brengen. Ik heb hem niet geprobeerd in combinatie met een (cream) eyeliner, omdat ik die simpelweg niet heb. Hij is eventueel wel te gebruiken voor het invullen van je wenkbrauwen, maar ik kan nog niet zo goed overweg met deze kwast.

 

De platte ovale oogschaduwkwast is één van mijn favorieten. Ik draag vaak een basiskleur oogschaduw op mijn oog en dat is heel erg goed en vooral ook simpel aan te brengen met deze kwast. Het product komt goed op de kwast terecht en de kwast brengt het product ook weer mooi aan op mijn ogen. Daarnaast is deze kwast ook te gebruiken voor het blenden van oogschaduw, maar dit doe ik meestal pas aan het eind, om alle kleuren in mijn ooglook wat mooier in elkaar te laten overlopen. Voor oogschaduw met een glitter is hij niet geschikt, dat doe ik nog het liefst met mijn vingers.

 

En dan als laatste de crease kwast. Deze kwast lijkt op die van Real Techniques, maar deze is wat ronder en minder puntig. De kwast heeft veel haren en is dus redelijk stevig, maar prima om een kleur mee aan te brengen in je crease. Doordat de kwast iets steviger en redelijk ‘groot’ is, moet je wel iets vaker over je oog heen om de kleur goed te verspreiden en moet je goed oppassen waar je hem neerzet. Hij is namelijk niet geschikt voor heel precies werk. Deze kwast gebruik ik momenteel ook dagelijks, dus ook deze vind ik erg fijn.

 


 

 

Dat waren dan alle kwasten! Ik zou deze set een 7 geven, omdat de (meeste) kwasten prima hun werk doen, maar meer dan dat ook niet. Ze zijn wel bijzonder door hun vorm en door de vorm zijn ze ook wel fijn in gebruik. Hoewel ik de foundation kwast en het schuin afgesneden kwastje iets minder fijn vind, zou ik de set zeker wel aanraden. Voor €6,21 heb je een leuke set met prima kwasten.

 

Heb jij de Bold Metals of deze dupe/namaak versie al eens geprobeerd? Zo ja, wat vind je ervan? En zo niet, zou je ze willen uitproberen? Let me know!

 

xoxo Vivian.

 

Facebookinstagram