Een tijdje terug kwam deze kwastenset van Boozyshop vaak voorbij in advertenties op Facebook en ook de pagina van Boozyshop, die ik volg, maakte vaak reclame voor deze set. Na al een paar keer op de site te hebben gekeken, werd ik toch wel nieuwsgierig en heb ik de set besteld. Benieuwd naar mijn mening? Lees dan verder..

 

 

 

 

De set bestaat uit 10 verschillende kwasten, waaronder 6 voor het gezicht en 4 voor de ogen en de wenkbrauwen. De kwasten komen in een handig wit etuitje, die er naar mijn mening wel leuk uit ziet. Het etuitje is redelijk stevig en bevat, net als de kwasten, de kleuren wit en rosé goud. Ik denk dat ik dit etuitje goed kan gebruiken wanneer ik bijvoorbeeld bij mijn vriend slaap, dan kan ik mijn kwasten mooi compact meenemen en zijn ze ook nog eens goed beschermd.

 

Toen ik de etui opende, was ik eigenlijk een beetje verbaasd over de grootte van de kwasten. Ik had verwacht dat ze iets groter waren, op de site leken ze namelijk een ‘normale’ grootte te hebben. Hoewel ze iets kleiner waren dan in dacht, was ik niet teleurgesteld. De kwasten zien er mooi en ook goed uit. De haren zijn zacht en de kwasten zijn fijn om vast te houden, de handgrepen zijn niet te dik. Ook de kleur spreekt mij erg aan, het rosé goude kleurtje zie je tegenwoordig erg veel en in combinatie met wit vind ik het er leuk uit zien en ogen de kwasten niet goedkoop.

 

De kwasten die in de set zitten, zijn:
1160 – Big Powder
1240 – Angled Contour
1420 – Round Buffer
1000 – Flat Contour
1060 – Face Shaper
1430 – Conceal Buffer

2120 – Soft Blender
2210 – Small Crease
3700 – Brow Liner
3300 – Wing Liner

 

Tijd om de kwasten uit te proberen, voor het maken van een complete look heb ik zo veel mogelijk kwasten proberen te gebruiken. Voor het aanbrengen van foundation heb ik de Round Buffer gebruikt en deze werkt prima. De kwast is niet erg bijzonder, hij is niet uitzonderlijk goed, maar doet prima zijn werk. De kwast helpt samen met de foundation voor een goede dekking. Hierna heb ik de Conceal Buffer gebruikt om mijn concealer aan te brengen onder mijn ogen, neus en op mijn kin. Deze kwast beviel me wat minder en ik denk dat dit komt door de grootte van de kwast. Voor het aanbrengen van concealer op rode plekjes o.i.d. is hij misschien beter geschikt. Ik gebruik redelijk wat concealer en in verhouding met zo’n klein kwastje werkt dit niet echt fijn. Het product hoopt zich op in de kwast en wat ik nu over houd is een vieze kwast die ik niet snel opnieuw pak om te gebruiken, best jammer.

 

Tijd om mijn wenkbrauwen in te vullen, hiervoor is de Brow liner bedoeld. De kwast is best vol, er zitten veel haren in die dicht op elkaar staan. In combinatie met wenkbrauwpoeder heb ik geprobeerd om mijn wenkbrauwen in te vullen, maar het kwastje is hier veel te dik/te groot voor. Het werd een slordige boel en ik was niet tevreden met hoe mijn wenkbrauwen er uit zagen. Ik gebruik hiervoor toch liever een dunner kwastje.

 

Na mijn wenkbrauwen gedaan te hebben, besloot ik mijn gezicht wat meer diepte te geven en om dus te gaan contouren. Voor het contouren vind ik het altijd een beetje lastig om te bepalen wat voor kwast ik nodig heb en wat fijn voor mij werkt. Voor contouren zou je de Face Shaper, de Angled Contour en/of de Flat Contour kunnen gebruiken. Deze laatste heb ik uitgeprobeerd en ik weet niet zo goed wat ik er van moet vinden. Mijn bronzer is best goed gepigmenteerd, maar ik moest vaak opnieuw met de kwast in het product voor een zichtbaar resultaat. Ik heb het idee dat veel product in de kwast blijft en niet echt op mijn gezicht terecht komt. Wel heeft de kwast een ideale vorm om precieze lijnen te zetten. Nadat ik uiteindelijk genoeg kleur had, heb ik de lijn uitgevaagd met een eigen kwast, het resultaat was opzich wel mooi. De Face Shaper heb ik dus niet uitgeprobeerd, maar als ik deze kwast bekijk en voel, lijkt me deze wel geschikt voor het contouren. Ook deze kwast is niet erg groot en de haren zitten redelijk dicht op elkaar, dus ook hiermee valt een redelijk precieze lijn te maken. Dit zou ook nog wel een kwast kunnen zijn die ik ga gebruiken voor het aanbrengen van concealer, hij heeft precies de goede grootte hiervoor. Daarnaast was ik bijna de Angled Contour kwast vergeten, maar deze heb ik op een later moment nog uitgeprobeerd, ook deze bevalt goed. Fijn om de gezette lijn (met de Flat Contour kwast) mee te vervagen.

 

Om alles nog even af te poederen, heb ik de Big Powder kwast gebruikt. Ik kan hier weinig op aan merken, hij doet gewoon goed wat hij hoort te doen. Wel wil ik even benoemen hoe zacht de kwast is, geen straf om hiermee je gezicht af te poederen. Als (bijna) laatste gebruikte ik de Small Crease kwast en de Soft Blender kwast om een deel van mijn ooglook mee te maken. De Small Crease is fijn voor als je precies wilt werken en de Soft Blender heeft wel iets weg van de 217 kwast van MAC. Fijne kwasten om mee te werken. Het laatste kwastje dat overblijft is de Wing Liner. Nou gebruik ik nooit eyeliner in combinatie met een kwastje, maar ik kan me goed voorstellen dat je hier een prima winged eyeliner mee kan maken. De kwast heb ik gebruikt om wat oogschaduw onder mijn oog, bij mijn wimpers, aan te brengen en daarvoor is hij ook prima geschikt.

 

Heel wat kwasten om uit te testen, maar het was het wel waard. Hoewel ik niet elke kwast zou gebruiken waarvoor hij bedoeld is, ben ik best tevreden over de kwasten. De enige kwasten die ik waarschijnlijk weinig zal gebruiken, zijn het concealer kwastje en het wenkbrauw kwastje, maar dat is omdat ik het zelf gewoon niet zo fijn vind werken. Dit kan bij iemand anders natuurlijk heel anders zijn. Ook voor de prijs hoef je het niet te laten, hoewel ik niet zeker ben dat deze altijd hetzelfde is. De originele prijs is namelijk €59,39, wat ik erg duur vind in vergelijking met de soort kwasten en de kwaliteit ervan. Maar deze prijs is al voor langere tijd doorgestreept en de set wordt nu voor €29,99 verkocht. Voor 10 kwasten en een opberg etui vind ik dit niet veel. Ook na het testen van de kwasten zou ik zeggen dat het de prijs zeker wel waard is.

 

Ik zou deze kwasten zeker aanbevelen voor mensen die nog niet veel kwasten hebben en hun collectie willen uitbreiden. Voor de mensen die al veel soortgelijke kwasten hebben, weet ik niet goed of dit een goede toevoeging is. De kwasten zijn fijn, maar zijn zeker niet beter dan bijvoorbeeld andere kwasten die ik al heb. Wel fijn om nu te kunnen afwisselen en om deze kwasten ook als set mee te nemen in de etui wanneer dit nodig is. Al met al zou ik ze een 7,5 geven 🙂

 

xoxo Vivian.

Facebookinstagram