Laatst kwam ik deze super schattige (bad)bruistabletten tegen in de HEMA. Ik wist dat HEMA tegenwoordig steeds vaker/meer verschillende producten heeft met verschillende geurlijnen. Deze waren echter nieuw voor mij. Ik was erg nieuwsgierig en besloot ze mee te nemen. Vandaag test ik ze voor jullie.

 

 

De bruistabletten komen in verschillende kleuren en geuren. Ik kocht vier verschillende, namelijk:

  • Roze – Sparkling Fun
  • Licht roze – Happy Freshness
  • Groen – Crisp Harmony
  • Blauw – Floral Fresh and Fascinating

 

Allereerst vind ik het heel leuk dat HEMA heeft besloten om de bruistabletten leuke namen te geven. HEMA verkoopt bijvoorbeeld ook make-up en nagellak, alleen deze zijn genummerd en hebben geen namen. Vind ik persoonlijk erg jammer, daarom des te leuker dat deze bad producten ieder een eigen naam heeft.

 

Sparkling Fun

 

Woorden om de geur te omschrijven:
Rozen   ●   Fruitig   ●  Aardbei   ●   Zoet

 

Over deze geur kan ik gelijk zeggen dat dit niet mijn ding is. De geur doet me denken aan een wc-verfrisser en ruikt, naar mijn mening, lichtelijk chemisch. Als deze geur gekoppeld zou zijn aan een schoonmaak product, dan zou ik het op die manier wel een lekkere geur vinden.

 

Happy Freshness

 

Woorden om de geur te omschrijven:
Wasverzachter   ●  zacht   ●  bloemig   ●  milkshake

 

Deze geur kon ik heel lastig plaatsen, daarom ook best uiteenlopende woorden om de geur te omschrijven. Het is in ieder geval een hele zachte (poederige?), licht bloemige en niet te sterke geur. Naar mijn mening ruikt deze best lekker.

 

Crisp Harmony

 

Woorden om de geur te omschrijven:
Fris   ●  lichtelijk zoet   ●  zomers   ●  bloemig

 

Deze geur is ook lastig om te plaatsen, omdat deze aan de ene kant best fris ruikt, maar aan de andere kant ook lichtelijk zoet en bloemig. Ook deze geur vind ik best lekker ruiken, het tablet geeft in ieder geval genoeg geur af. Dit tablet heeft een sterkere geur dan bijvoorbeeld de licht roze.

 

Floral Fresh and Fascinating

 

Woorden om de geur te omschrijven:
Zacht   ●  fris   ●  pas gewassen wasgoed   ●  ‘cotton’   ●  melk   ●  schuimpjes

 

Wat heeft de HEMA toch voor geuren door elkaar gegooid? Ook deze geur vind ik heel lastig om te plaatsen; aan de ene kant is hij heel zacht (denk aan katoen, schoon wasgoed, melk), maar aan de andere kant ook best fris. Deze geur vind ik ook lekker.

 


 

 

En dan het moment dat ik ze ging uitproberen, ik was namelijk heel nieuwsgierig naar de bruistabletten. Tijd om het bad aan te zetten.. Toen deze eenmaal vol was, besloot ik om allereerst te gaan voor de blauwe variant. Ik gooide hem in bad en hij zonk vrijwel gelijk naar de bodem (wat niets zegt natuurlijk). Daarnaast begon het tablet gelijk te bruisen en was hij denk ik na 1/1,5 minuut volledig opgelost in het water. Om te kijken of de geur nog aanwezig was, rook ik aan het badwater. Ik rook alleen niks en dat vond ik toch wel erg jammer. Ik besloot om er nog een bruistablet (de groene) bij in te gooien, maar ook na dit te hebben gedaan, rook ik niks van de geur(en) terug.

 

Wat ik kon zien aan het badwater was dat het bruistablet hier en daar een klein wit laagje achterliet ‘op’ het water. Ik was blij verrast en dacht dat dit misschien het ‘verzorgende’ deel van het tablet was. Ik hoopte namelijk dat het bruistablet misschien toch ook nog iets goeds voor mijn huid deed en dat mijn huid misschien zacht zou worden..

 

Normaal gesproken als ik lang in warm water hebt gezeten (zonder toevoegingen), dan kan mijn huid heel droog worden. Dit keer had ik gelukkig geen droge huid, maar voelde het redelijk normaal aan. Klein pluspuntje voor het tablet, het droogt in ieder geval mijn huid (naast het warme water) niet extra uit. Maar het voelde ook niet persé gevoed aan.

 

Al met al vind ik het een leuk concept van HEMA; de tabletten ruiken (in de verpakking) best goed, de verpakkingen en de namen zijn leuk en ze doen wat ze moeten doen: bruisen. Ik ben echter niet echt te spreken over de rest van de aspecten van de tabletten; eenmaal in gebruik, ruik je weinig tot niks meer terug van de geur en het bruistablet voegt niet veel toe aan mijn bad. Maar voor een prijs van €0,50 kan ik het niet maken om hier heel negatief over te zijn. Ik denk dat je deze bruistabletjes het beste gewoon aan een lekker voetenbadje kan toevoegen. Daarnaast zijn ze leuk om toe te voegen aan een cadeautje voor iemand, als iets kleins/extra’s. Ik maak de bruistabletten nog wel op, maar ik ga ze toch maar niet opnieuw kopen.

 

xoxo Vivian.

 

Facebookinstagram