Deze keer even een ander soort artikeltje. Zo’n 1,5 jaar geleden maakte mijn zus een pasta pesto salade. In die tijd was ik anti pesto, want ik vond het maar vies spul. Totdat ik die salade proefde, want die was toch echt wel erg lekker. Bij deze deel ik graag dit recept.

 

 

Ik moet toegeven dat ik pesto nog steeds niet echt lekker vind, behalve als het in de salade zit. Daarnaast ben ik totaal geen salade-persoon en eet ik het ook bijna nooit. Ik eet nauwelijks sla, omdat ik er gewoonweg niet van houd. Dit is één van de weinige salades die ik wél lust. Omdat ik het zo lekker vind, wil ik graag het (simpele) recept delen. Credits naar mijn zus en naar Pinterest haha.

 

Wat heb je nodig:

  • Penne (of fusilli) (± 75-100 gram p.p.)
  • Rucola sla (± 1 zakje à 75/100 gram)
  • 1 à 2 paprika’s
  • Een potje pesto (afhankelijk van grootte portie, maar vaak niet hele potje nodig)
  • Geraspte kaas (of als je het lekker vind: mozzarella)
  • Evt. peper en zout

 

Het recept is eigenlijk vrij makkelijk, alleen weet ik niet de precieze hoeveelheden. Vaak doe ik het beetje op gevoel en kijk ik naar het aantal personen dat er van gaat eten.

 

Allereerst is het belangrijk om de hoeveelheid pasta af te wegen. In mijn geval is het niet verstandig om op mijn gevoel af te gaan, aangezien ik dan vaak veel te veel pasta kook.. Volgens het Voedingscentrum is er een gemiddelde van 75-100 gram (droge) pasta per persoon. Nadat je dit hebt gedaan, heb je al een goed beeld van de hoeveelheid salade die je gaat maken. Dit maakt het makkelijker om de hoeveelheid paprika, kaas, pesto en rucola sla te bepalen.

 

Kook vervolgens de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Terwijl de pasta aan het koken is, kun je de paprika (rauw) in blokjes snijden en kun je de rucola ook kleiner snijden. De vorige keer dat ik deze salade maakte, was ik vergeten de rucola te snijden. Ik kan je vertellen dat dat een stuk lastiger eet, dus het snijden van de rucola is een belangrijke stap. Mocht je mozzarella gebruiken in plaats van geraspte kaas, dan is het handig om deze ook in blokjes te snijden.

 

DSC09638 (2).JPG

 

Als de pasta klaar is, kun je het afgieten en laten staan om af te koelen. Maar wat ik prettiger vind om te doen is om alle pasta in een vergiet te doen en deze af te spoelen met koud water, zodat de pasta sneller afkoelt en je de rest er ook eerder bij kan doen.

 

Voeg de pasta, de blokjes paprika en de gesneden rucola bij elkaar in een kom. Hierna voeg je naar smaak een aantal lepels pesto toe. Wees hier niet te zuinig mee, aangezien je best wat nodig hebt voor een beetje smaak. Als laatste voeg je de geraspte kaas of de mozzarella toe en mix je alles goed door elkaar. En klaar is je salade. Mocht je na het proeven nog niet tevreden zijn met de smaak, voeg dan wat meer pesto toe of eventueel wat zout en/of peper. Eet smakelijk!

 

xoxo Vivian.

 

Facebookinstagram