Goodmorning everyone!

 

How is everyone doing? Het leek me goed om even een persoonlijke update te geven. Alweer 3,5 maand geleden wijdde ik mijn eerst blogpost aan Colitis Ulcerosa en het ziek zijn en het leek me een goed idee om o.a. hierover even een update te geven.

 

 

Finally is dit kwartiel en tevens ook het eerste semester van alweer mijn derde studiejaar afgelopen. Hoewel ik me om gezondheidsredenen heb moeten uitschrijven voor een toets, heb ik het andere deel van de toetsen/projecten én een aantal herkansingen van vorig jaar gemaakt/ingeleverd. Dinsdag waren mijn laatste deadlines en wat voelt het heerlijk om nu even nergens aan hoeven te denken. Volgend semester heb ik een zogeheten vertragingssemester, waarin ik geen lessen (wel als nodig natuurlijk) ga volgen, maar waarin ik al mijn toetsen die nog open staan van vorig jaar ga inhalen/herkansen. Het zijn aardig wat theoretische toetsen, maar ik kan mijn tijd nu zelf inplannen en dat voelt als een verlichting. Even wat tijd voor mezelf nemen en daarnaast op mijn eigen tempo leren voor mijn toetsen. Ik heb er wel vertrouwen in.

 

Dan nu even een kleine update over mijn gezondheid. Ik heb namelijk afgelopen week weer te horen gekregen dat ik een opvlamming heb en dat mijn ontsteking dus weer actief is. Ik denk dat mijn lichaam het nu een halfjaar zonder opvlamming heeft gedaan, dus ik ben echt niet ontevreden. Ik had het al wel aan zien komen, ik voelde me de laatste tijd steeds iets slechter en stress m.b.t. bijvoorbeeld school hielp hier ook niet echt bij. Wat mij nu te wachten staat is een endoscopie, jippie.. Dit is een klein onderzoek gelukkig, maar de laatste keer was in 2012. Wat ik me kan herinneren is dat het niet zo’n pretje was, maar wat nodig is, dat is nodig. Ik hoop dat ze wat meer duidelijkheid krijgen uit het onderzoek, want ik wil opknappen en me beter voelen. Hoewel ik daar zelf ook veel bij kan helpen (gezond eten, meer bewegen e.d.), heb ik het idee dat mijn artsen hier toch voor een groot deel verlichting in kunnen brengen. Even afwachten dus..

 

Hoewel deze week eigenlijk een beetje onzeker voor me was (wat voor medicatie zou ik krijgen en zou ik mijn deadlines halen), heb ik toch nog wel kunnen genieten. Mensen die mij kennen, weten namelijk dat ik soms een gat in mijn hand heb en heel erg goed ben in online shoppen. Want ja, je zit thuis en je wilt afleiding van je schoolwerk.. Even op wat webshops rondsnuffelen kan geen kwaad toch? Ik vind het heerlijk om leuke kleding en mooie make-up te bekijken en inspiratie op te doen op het internet. Een kleine bestelling plaatsen kon dus niet achterwege blijven. Gelukkig is er momenteel veel sale, yay! Binnenkort zie je enkele producten ook langs komen op mijn blog, stay tuned for that 🙂

 

Met alleen online shoppen vind je natuurlijk geen afleiding en ontspanning. Deze week heb ik Spotify (eindelijk) ontdekt en er staan echt hele goede afspeellijsten in. Ik ben wel een beetje laat met deze ontdekking, aangezien sommigen het al jaren gebruiken, maar ik vind het echt ideaal. Ik vind het altijd zo’n gedoe om muziek te downloaden en dan in iTunes te zetten en dan nog weer op je mobiel. Spotify is veel makkelijker. Naast muziek luisteren, heb ik deze week het gitaar spelen ook weer proberen op te pakken. Ik speel nu inmiddels zo’n 10 jaar gitaar en om de één of andere reden vind ik er de laatste jaren weinig tijd voor. Onzin natuurlijk, als je iets leuk vind maak je er natuurlijk tijd voor. Dus ook de komende tijd hoop ik mezelf wat te kunnen verbeteren. En natuurlijk lekker vals meezingen 😉

 

Het sporten is ook begonnen afgelopen maandag, hierover volgt later een update, wanneer ik iets langer bezig ben.

 

Voor nu ga ik gewoon relaxen en ik zie wel wat mij tegemoet komt. Mijn lichaam geeft aan dat ik rust nodig heb, dus dat ga ik dan ook maar doen. De komende periode ga ik aan mezelf (en mijn gezondheid) werken en ga ik zo veel mogelijk doen wat ik leuk vind. Soms heb je even zo’n momentje van realisatie, dat alles eigenlijk zo druk is altijd. Nu lijkt me een goed moment om even uit het drukke wereldje te stappen en wat tijd voor mezelf te nemen. Héérlijk! En daarnaast natuurlijk wel mijn best doen voor school, also important haha.

 

See you soon!

 

xoxo Vivian.

 

 

 

Facebookinstagram