Daar was ik weer.. Het is even stil geweest op mijn blog en het leek me vandaag wel tijd om een update te geven. Er is in de laatste weken aardig wat gebeurd en het leek me goed om te vertellen waarom het stil was op mijn blog.

 

 

Soms gebeuren er dingen in je leven waar je niets aan kunt doen. Ze gebeuren gewoon en je hebt er maar mee te dealen. Dit was ook de afgelopen weken het geval toen mijn opa op 93-jarige leeftijd overleed. Een zwaar verlies, waarbij ik de tijd nodig heb om het te verwerken. Koningsdag was dit jaar heel stil en de week erop was zwaar, want hoewel de wereld stil leek te staan was er een hoop te doen en te verwerken.

 

Ik heb altijd een speciale band gehad met mijn opa. Hij was veel in beeld in de tijd dat ik opgroeide en we konden het eigenlijk altijd goed met elkaar vinden. Nooit onenigheid en samen hadden we onze eigen humor. Na een heel actief leven, brak hij zijn heup een paar jaar geleden en sindsdien kon hij steeds minder. Met een ontsteking aan zijn longen, in combinatie met COPD en een delier, kwam hij een maand geleden in het ziekenhuis terecht, waarna het eigenlijk bergafwaarts ging. Het is heel lastig te verwoorden, maar mijn opa gaf aan dat hij klaar was om te gaan. Het klinkt ook heel gek om te zeggen dat ik er vrede mee heb en dat dit de pijn enigszins verlicht. Het geeft me rust om te weten dat hij er zelf ook enigszins vrede in had weten te vinden. Mijn laatste herinnering met hem zal ik voor altijd koesteren. Na een hele mooie dienst heb ik een mooi afscheid gehad en een goede afsluiting. De verwerking zal echter doorzetten en dat heeft zo zijn tijd nodig, maar ik ben vooral dankbaar dat ik mijn opa zo lang heb mogen kennen en meemaken.

 

In deze periode kwamen lichamelijke klachten (uiteraard) ook opzetten. Ik kreeg weer vaak hoofdpijn en mijn maag en darmen sloegen op hol. Daarnaast zijn een negatieve gedachtegang en andere vormen van spanning niet erg bevorderend. Momenteel ben ik nog steeds niet helemaal uit deze vibe, maar ik ga daar verandering in brengen. Vanaf volgende week ga ik 10 weken lang begeleid sporten en daarnaast wil ik iets met mijn voeding gaan doen. Met het sporten vind ik hopelijk afleiding en kan ik mijn algehele conditie verbeteren, zodat ik meer energie krijg. Ik heb voor mijn voeding nog geen concreet plan, maar ik vind het belangrijk dat ik meer van de juiste voedingsstoffen binnen krijg en minder van het slechte. Ik heb niet de motivatie en de discipline om compleet gezond te eten en niks ongezonds meer te eten, dat is niets voor mij. Maar ik ga wel zoeken naar een gezondere leefstijl.

 

En hoewel ik de afgelopen weken graag artikelen had willen schrijven, kon dit technisch gezien ook niet helemaal. Achter de schermen was er namelijk een hoop gaande met mijn site. Ik heb mijn site nu laten onderbrengen bij een webhost en maak nu gebruik van een beter programma dan voorheen. Hierbij moest mijn site overgezet worden en dit nam enige tijd in beslag. Momenteel is alles gelukt en kan ik weer aan de slag, waar ik echt zin in heb. Dus mijn site wordt weer actief, yay!

 


 

Hoewel alles even niet loopt zoals ik zou willen, gaat het leven toch door. En waarom zou je daar niet het beste van maken? Heel symbolisch gezien, nader ik een knooppunt, waarbij ik een andere weg ga inslaan. Een weg waarbij ik meer mijn best ga doen, mezelf positiever opstel en het beste uit mijn leven ga halen.

 

Ik vind het fijn om af en toe even van me af te schrijven, dus dat doe ik graag op mijn blog. Bovenstaand dus de redenen dat het even stil is geweest hier, maar verwacht binnenkort meer artikelen, foto’s en andere dingen op mijn site ☺

 

xoxo Vivian.

Facebookinstagram