Good morning everyone!

 

How is everyone doing? Zo’n 3,5 maand geleden wijdde ik mijn eerste blogpost aan Colitis Ulcerosa en het ziek zijn en het leek me tijd om hierover een update te geven. Begrijp me niet verkeerd, ik wil me via deze update niet aanstellen of zeuren,  maar ik vind het fijn om mijn kijk op dit gebeuren te delen en ik hoop ook iets mee te geven.

 

Hoewel het eigenlijk een tijdje redelijk ‘rustig’ was, kreeg ik de laatste weken weer last van verschillende klachten. Deze week kreeg ik dan na wat onderzoek ook van mijn arts te horen dat ik een opvlamming heb. Ik denk dat de laaste opvlamming zo’n halfjaar geleden was, heeft m’n lichaam nog best goed volgehouden.

 

Een opvlamming betekent dat mijn ontsteking weer actief is. Hierdoor ben ik vaak moe en krijg ik te maken met wat lichamelijke klachten. Hoewel ik m.b.t. school al veel maatregelen heb moeten treffen, heb ik dat nu nog naar een hoger level moeten brengen. Afgelopen kwartiel heb ik een aantal lessen via Skype kunnen meeluisteren en heb ik daarnaast gewoon mijn verslagen gemaakt en gehaald. Nu is het echter zo dat ik dit kwartiel geen lessen heb kunnen volgen en dat ik momenteel zo weinig energie heb, dat ik me heb laten uitschrijven voor een werkstuk/toets. Dit heb ik (in overleg) gedaan, omdat ik waarschijnlijk niet aan de eisen van dit werkstuk (en assessment) kan voldoen. En eerlijk gezegd ben ik blij dat dit kan, de laatste dagen voelde ik namelijk extra druk. Wanneer je weinig energie hebt, dan moet je een balans vinden in de dingen die je moet doen en de dingen waarin je ontspanning vind. Maar deze dingen botsen bij mij nog wel eens, waardoor bijvoorbeeld deadlines altijd door mijn hoofd blijven spoken en ik eigenlijk niet echt mijn rust kan vinden.

 

Momenteel wacht ik nog tot mijn arts me terugbelt met de informatie over de medicatie die ik moet gaan nemen om deze opvlamming tegen te gaan. Eerder had ik er nog wel eens een hard hoofd in, wanneer ik een opvlamming had. Maar deze keer ligt het eigenlijk anders en zorgt het ervoor dat ik mezelf eindelijk eens rust gun. Omdat er nu minder druk op m’n schouders ligt, kan ik ook eindelijk genieten van de dingen die ik leuk vind om te doen in m’n vrije tijd. Bij meer rust, zal mijn lichaam zich waarschijnlijk ook sneller herstellen en heb ik meer motivatie en kracht om maatregelen te nemen waardoor mijn lichaam uiteindelijk weer aansterkt.

 

Aankomend semester heb ik een zogeheten vertragingssemester, waarbij ik geen lessen volg, maar toetsen van vorig jaar ga inhalen. Via deze manier hoop ik rust te creëren voor mezelf en ik kan op deze manier mijn eigen tijdsplanningen maken, er is veel minder (tijds-)druk. Daarnaast wil ik me in die tijd wat meer gaan richten op de dingen die ik leuk vind, zo wil ik bijvoorbeeld wat meer tijd steken in mijn blog, wil ik wat meer ontdekken op het gebied van fotografie en wil ik het gitaar spelen weer proberen op te pakken. En dan gewoon kijken waar het me brengt, no stress. Dat ik deze maatregelen heb moeten nemen, vind ik eigenlijk niet zo erg. Hoewel het vervelend is dat ik ziek ben, probeer ik het mijzelf niet te moeilijk te maken. Uiteraard blijven er uitdagingen, maar waarom negatief zijn, als je ook heel makkelijk positief kan zijn? Ik vind dat je het beste uit iedere situatie moet halen en moet doen waar je je het beste bij voelt.

 

Wat ik daarom eigenlijk zou willen meegeven aan iedereen die dit leest, ook al ben je top fit, gun je zelf rust. Veel mensen zijn tegenwoordig erg gericht op resultaten en prestaties, waardoor het ‘genieten’ achterwege blijft. Doorbreek je dagelijkse sleur en ga iets doen waarbij je zelf écht tot rust komt en waar je van geniet. Het is echt niet erg om af en toe wat meer rust te nemen, het is goed voor je.

 

xoxo Vivian.

 

 
for with numerous who got either oral CBD had next to THC is associated with eleviating pain

1 Can Relieve Pain

Synopsis

1 Can Relieve Pain

cbd oil effectscbd oil few other mind flagging frameworks may furnish benefits for individuals experiencing chemotherapy found in diminishing irritation and animals with rheumatoid joint pain

Studies have malignancy and animals with different sclerosis and safe approach to standard treatment and retching superior to decrease chemotherapy-instigated sickness and the sebaceous organs in 177 individuals who got

Facebookinstagram