Af en toe vind ik het heerlijk om met een kop thee op de bank (of in bed) te zitten en dan feeds op Instagram met prachtige foto’s te bekijken. Sommige mensen zijn bijvoorbeeld erg goed in fotografie en andere mensen plaatsen bijvoorbeeld inspirerende foto’s en/of quotes. In dit artikel geef ik je een paar suggesties voor ‘must follow Instagram accounts’.

 

 

WOONINSPIRATIE

Make a Home NL

Dit account plaatst inspirerende home decor (interieur) foto’s. Persoonlijk vind ik het heel leuk om me bezig te houden met interieur, daarom vind ik het ook heel leuk om leuke interieur ideeën op te doen. Dit account is daar echt geschikt voor. Bij elke foto zwijmel ik weg en wens ik dat ik zo’n mooie kamer of zo’n mooi interieur heb..

 

Furnlovers

Nog een account dat foto’s plaatst met de laatste trend omtrent interieur, decoratie en meubels. Net als bij bovenstaand account droom ik weg bij het zien van de foto’s. En stiekem oriënteer ik me al een beetje op mijn wensen voor later, voor als ik op mezelf ga wonen. 

 

Diptywonen

Een Nederlandse vrouwelijke blogster die wooninspiratie deelt en op haar blog ook DIY’s plaatst. Door haar foto’s krijg ik zo veel leuke ideeën voor mijn kamer, ook al zijn het maar kleine dingetjes. 

 

FOTOGRAFIE

Dazzle

Ik ken dit meisje niet persoonlijk, maar ik heb ooit een reactie van haar gezien onder een foto van een bekende blogger en zodoende klikte ik op haar naam en kwam ik op haar profiel terecht. Haar feed ziet er heel mooi en inspirerend uit. Ze fotografeert van alles en ik vind persoonlijk dat ze dingen heel mooi kan vastleggen en bewerken. Mocht je inspiratie zoeken m.b.t. fotografie of zoek je inspiratie voor je eigen Instagram account, neem dan zeker even een kijkje.

 

Isaacspicz

In één woord: wauw. Deze jongen maakt echt prachtige natuurfoto’s waarbij je in de foto word opgezogen. Ik kan echt heel lang naar dit soort foto’s staren en wensen dat ik het met mijn eigen ogen kon zien. 

 

Lisette Venema

Wie mij langer volgt of mij volgt op Instagram, weet dat ik een tijdje terug een fotoshoot heb gedaan met Lisette. Ik ben super blij en tevreden met deze foto’s, Lisette heeft zeker talent. Lisette houdt veel van reizen en wanneer ze op pad gaat neemt ze uiteraard haar camera met zich mee. Ze heeft oog voor detail en de mooiste kiekjes komen hier uit voort. Ga zeker even een kijkje nemen op haar Instagram!

 

Lukepov (Luke Brooks)

Luke Brooks zegt sommige mensen misschien wel iets, hij maakt namelijk onderdeel uit van de Janoskians. Dit is een groep Australische jongens die pranks e.d. uithalen en hiervan filmpjes op Youtube plaatsen. Een aantal jaar geleden was ik lichtelijk fan van de jongens en zo kwam ik er achter dat Luke ook een fotografie account had op Instagram. Hoewel ik de rest niet echt meer volg, ben ik hem trouw blijven volgen. Hij plaatst erg mooie kiekjes en ook hij komt op veel verschillende plekken in de wereld. 

 

FOOD/HEALTH

TeresaJLopez

Deze vrouw plaatst healthy food foto’s en af en toe een sportoutfit of iets anders. De foto’s van haar eten zien er altijd heel goed en kleurrijk uit, waardoor ik er vaak wel honger van krijg. Het geeft me in ieder geval wel leuke ideeën voor gerechten, wanneer ik iets gezonds wil eten. 

 

Antonia Eriksson (EatMoveImprove)

Sport and food, voor deze twee dingen ben je bij dit account aan het goede adres. Ik volg deze vrouw al voor langere tijd en haar verhaal is erg mooi. Ze is de strijd met annorexia aangegaan en is nu een sterke vrouw. Heel inspirerend en ze plaatst bijna altijd wel interessante foto’s en teksten. Door haar food foto’s raak ik geïnspireerd en door sommige van haar teksten en progress foto’s raak ik gemotiveerd.

 

Kayla Istines

Misschien ken je deze Australische vrouw wel, zij heeft een eigen sportprogramma/plan (BBG) opgezet, die veel andere vrouwen helpt om af te vallen en/of om fit te worden. Kayla plaatst veel transformatiefoto’s (before and after) van mensen die haar sportplan hebben nageleefd/gevolgd. Naast deze foto’s zie je (sport-) foto’s uit haar persoonlijke leven, zie je foodfoto’s en af en toe een filmpje met wat oefeningen. Ik vind haar account best motiverend, bij het zien van al die transformaties krijg ik ook meer drive om te gaan sporten. Daarnaast heb ik ooit haar plan gevolgd, maar is deze voor nu helaas te zwaar voor mij.

 

GEWOON EEN MOOI FEED EN MOOIE FOTO’S

 

Sue (Colourmesue)

Sue is haarstylist en ‘colorist’ bij Salon B in Amsterdam. Ik hoor veel goede verhalen over Salon B via Youtube en blogs en in bepaalde video’s kwam zij ook in beeld. Nadat ik haar tegen kwam op Instagram ben ik haar gaan volgen, wat zij kan is magie. Ze tovert saai, futloos en dof haar om in een droom kapsel. Haar specialiteit is toch echt wel het kleuren van haren. Ooit zal ik bij haar in de kappersstoel zitten haha.

 

Livelifelively

Deze vrouw komt uit Nederland (Amsterdam) en plaatst eigenlijk vrijwel alleen maar mooie foto’s. Ze houdt zich veel bezig met sport en het is interessant om te zien hoe zij zich vordert in dit proces. Daarnaast zijn haar food foto’s echt prachtig! De rest van haar foto’s zijn wat persoonlijker, maar ook leuk en mooi om te zien.

 

PatriciaBright

Patricia Bright is een Britse Youtuber, die zich veel bezig houd met fashion en beauty. Ze draagt vaak hele mooie outfits en make-up en haar foto’s zijn altijd ‘on fleek’. Daarnaast is ze zwanger en heeft ze kort geleden super mooie foto’s van haar en haar echtgenoot geplaatst.

 

NikkieTutorials

Make-up goals! Nikkie is een Nederlandse vrouw die Youtube video’s maakt in het Engels. Ze is een make-up artist en plaatst op haar Instagram voornamelijk make-up gerelateerde foto’s en filmpjes. Haar filmpjes zijn korte versies van haar looks uit haar Youtube filmpjes. Met open mond kijken naar hoe goed zij haar make-up doet.. 

 

Wat mij opvalt is dat ik weinig accounts volg die mooie foto’s met mooie en leuke outfits plaatsen. Ik heb nog niet echt de juiste gevonden, dus mocht je nog een mooi account weten, please let me know! Ik ben erg benieuwd 🙂

 

En wist je dat mij ook kan volgen op Instagram? Zeker even doen →

 

Instagram

Facebookinstagram