Voor mijn artikel van vandaag leek het me leuk om mijn verzameling MAC lipsticks met jullie te delen. Ik heb deze lipsticks nu al voor langere tijd en deel graag mijn mening over deze lipsticks. There we go..

 

 

Over het algemeen ben ik echt dol op MAC lipsticks. Ik deel graag mijn passie voor MAC lipsticks met jullie en laat daarom graag mijn ‘stash’ zien. Nou zou ik mezelf niet persé een make-up verzamelaar o.i.d. noemen, ik heb momenteel namelijk 7 MAC lipsticks in mijn bezit. Niet veel, niet weinig. De kleuren die ik heb, heb ik voor aanschaf allemaal zorgvuldig uitgezocht en je zult zien dat ik eigenlijk best wel ‘safe’ kleurtjes heb. Ik denk dat ik aankomende zomer misschien nog eens een wat feller kleurtje ga uitproberen, maar de volgende kleuren zijn allemaal redelijk gangbaar. Ik laat per lipstick zien hoe de swatch is en vertel er iets over.

 

Creme Cup

 

Deze lipstick heb je in een eerder artikeltje ook al kunnen zien. Het is een gangbare, zacht roze kleur. Creme Cup is een cremesheen kleur, wat betekent dat het een romige, voedende substantie heeft, die nog wel redelijk wat kleur afgeven met daarbij een lichte glans. Ik vind deze lipstick heel mooi en is heel goed te combineren met verschillende looks.

 

Please me

 

Please me is een erg matte en (bijna oud-)roze kleur. Dit was mijn eerste MAC lipstick en draag deze niet erg vaak. Dat komt omdat hij me niet altijd even mooi staat. Het ligt ook erg aan de kleding die ik draag, maar deze kleur draag ik vooral bij een simpele (basic) outfit, zodat de kleur er wat meer uitspringt. Voor het aanbrengen moet ik mijn lippen wel goed gescrubd hebben, zodat ik geen donkere plekjes op mijn lippen krijg na het aanbrengen. Hoewel deze lipstick wat lastiger te combineren is, vind ik het zeker een mooi kleurtje.

 

Peach Blossom

 

Ook deze lipstick is een cremesheen. Hij heeft wat minder pigment en wat meer glans. De kleur neigt iets meer naar een perzik/oranje tint. Maar ik zou de kleur totaal niet oranje noemen, het is lastig te beschrijven. Dit is een kleurtje dat bijna overal bij past, net als creme cup, en dus een prima kleurtje is om ’s ochtends snel op te doen. Het is geen nude, maar ook wel te beschrijven als een ‘my lips but better’ kleur. Ook deze lipstick was één van mijn eerste en gebruik hem regelmatig.

 

Faux

 

De welbekende Faux lipstick van MAC is een ietwat bruinere kleur. Deze lipstick heeft een satin finish; hij heeft een goede pigmentatie en ligt een beetje tussen een matte en een glanzende finish in. Deze kleur staat ook wel bekend om het feit dat het een ‘Kylie Jenner’ kleur is, aangezien zij deze lipstick (of eentje met een soortgelijke kleur) veel droeg/draagt. Ook deze kleur vind ik goed te combineren en laten je lippen er echt uit springen. Ik vind het persoonlijk een erg mooie kleur, maar draag hem niet iedere dag.

 

Viva Glam II

 

Een wat bruinere en net iets meer ‘nude’ tint dan Faux is Viva Glam II. Ook dit was één van mijn eerste lipsticks. Bij het uitzoeken van een nude kleur, moet je opletten dat de kleur goed bij je huid en je lippen past en dat was best lastig, aangezien ik deze destijds online bestelde. Maar ik moet zeggen dat deze kleur me niet misstaat. Hij is wel ietwat bruiner dan andere nude kleuren die ik heb of zou kiezen, maar dit is ook wel een kleurtje dat je er makkelijk bij pakt. De lipstick heeft een satin finish en is daarom ook fijn en makkelijk aan te brengen.

 

Mehr

 

Wederom een prachtige kleur.. Mehr. Deze kleur is de roze/rode versie van Faux, naar mijn mening. Hij neigt naar een paarsige toon, maar lijkt totaal niet paars op je lippen. Ook deze kleur is goed te combineren, maar is niet een kleur die ik dagelijks draag. Maar wanneer ik nét iets meer wil, pak ik deze kleur er wel snel bij. De lipstick heeft een matte finish, maar is zeker niet zo droog als Please Me.

 

Captive

 

De donkerste MAC kleur in mijn bezit is Captive. Dit is een rode ‘berry’ kleur. Hij neigt dus naar een rood/paarse tint. Deze lipstick is erg mooi in plaats van een gewone rode kleur, het is net iets anders. Ik pak deze kleur er niet snel bij, maar wanneer ik wat meer kleur wil op mijn lippen, neig ik sneller naar deze dan naar een rode kleur. Rood staat mij meestal net wat ‘harder’. Ook deze lipstick heeft een satin finish, maar van te voren moet je wel zorgen dat je geen losse velletjes hebt, omdat je deze heel goed ziet wanneer je deze lipstick draagt.

 

En nu alle swatches naast elkaar..

DSC00364 (2)

V.l.n.r.: Creme Cup, Please Me, Peach Blossom, Faux, Viva Glam II, Mehr, Captive.

 

Heb jij ook MAC lipsticks? En zo ja, welke? Ik ben erg benieuwd of jullie nog aanraders hebben voor een ietwat feller (zomers) kleurtje van MAC? Let me know!

 

xoxo Vivian.

Facebookinstagram