Make-up, ik houd er van. de afgelopen jaren ben ik steeds meer met make-up gaan experimenteren en steeds vaker nieuwe/andere producten gaan uittesten. Ik begon ooit met alleen mascara, maar tegenwoordig draag ik veel meer. Lees verder voor mijn verhaal..

Make-up heeft me altijd al bezig gehouden, al vanaf het moment dat ik mascara ging dragen en een goedkoop oogschaduwpaletje had. Daarom leek het me leuk om op een rijtje te zetten waar ik zoal mee ben begonnen en wat ik tegenwoordig gebruik. Ik ga per gezichtsdeel even af waar ik ooit mee ben begonnen en wat momenteel mijn favoriet is op dat gebied, so get ready for a long read..

 

Dagcrème
Ik heb tot nu toe in mijn leven een hoop verschillende dagcrèmes gehad en gebruikt. Gelukkig heb ik, naast de wintermaanden om, geen lastige huid en kan ik ze vrijwel allemaal zonder problemen gebruiken. Momenteel gebruik ik er eentje van Unani, deze heb ik in mijn maandelijkse Bluxbox gekregen. Hij werkt erg fijn en voedt mijn huid goed.

 

Primer
Primer is iets dat ik niet vaak gebruik. Wanneer ik besluit om foundation te gaan dragen, gebruik ik dit dan weer wel. Voorheen gebruikte ik altijd een simpele van Essence, maar die deed voor mijn gevoel niet veel bijzonders. Bij Nikkietutorials haar video’s zag ik dat zij Aftershave Balm (sensitive) voor mannen gebruikt om haar gezicht te primen. Ik vond het maar een gek idee, maar na veel goede verhalen over deze Aftershave Balm te hebben gehoord, heb ik hem zelf ook maar aangeschaft. En hij werkt goed, mijn make-up blijft een stuk beter zitten.

 

Wenkbrauwen
Een aantal jaren geleden vulden steeds meer meiden hun wenkbrauwen in en vertelden steeds meer ‘beautyguru’s’ dat het invullen van je wenkbrauwen eigenlijk heel belangrijk is. Je wenkbrauwen laten je gezicht namelijk ‘spreken’. Ik begon in die tijd met het gebruiken van een Hema wenkbrauwpotloodje en deze heb ik voor lange tijd gebruikt. Nu ik er achteraf aan terugdenk, deed dit eigenlijk weinig voor mijn wenkbrauwen.. Maar hé, we zijn allemaal ergens begonnen toch? Tegenwoordig gebruik ik de bekende wenkbrauwpoeder van Catrice, deze breng ik aan met een schuin afgesneden kwastje. Ook gebruik ik de Benefit Gimme Brow getinte wenkbrauwgel. Voor wat vollere wenkbrauwen gebruik ik ze allebei en voor een wat lichter effect gebruik ik alleen de getinte wenkbrauwgel.

 

Foundation
Met foundation heb ik een haat-liefde verhouding.. Zeven van de tien keer dat ik foundation heb gedragen, was het óf de juiste kleur niet óf ontstonden er droge plekjes rondom mijn neus en/of wangen. Ik begon ooit met een mousse foundation van Essence die ik alleen op rode plekjes smeerde. Deze was eigenlijk veel te oranje.. Door de jaren heen ben ik steeds iets duurdere foundations gaan kopen en kwamen er ook steeds meer lichtere kleuren in het schap. Mijn huidskleur is namelijk erg licht en het is lastig om hier een goede kleur bij te zoeken. Tegenwoordig heb ik veel verschillende foundations en CC creams in mijn laatje liggen. ALS ik foundation draag, dan draag ik het liefst mijn MAC Pro Longwear foundation.

 

Concealer
Sinds ik met concealer begon, was ik eigenlijk nooit echt tevreden met het resultaat. Omdat ik vaak ziek en/of vermoeid ben, heb ik snel last van een bleke huid en wat donkerdere wallen onder mijn ogen. Mijn eerste echte concealer was volgens mij een cream concealer in een potje van Catrice. Deze bracht ik over mijn wallen en roodheden aan, maar omdat ik er verder niets onder of overheen droeg, bleef het nooit lang zitten. Tegenwoordig gebruik ik soms de HD Concealer van Nyx, maar voornamelijk de Pro Longwear Concealer van MAC. Deze geeft een super goede dekking en heeft gelukkig een goed matchende kleur. Eigenlijk gebruik ik altijd concealer wanneer ik me opmaak.

 

Mascara
Ik ben ooit begonnen met mascara, dit was het allereerste make-up product dat ik had en droeg. Ik ben begonnen met de goed geprijsde Essence mascara’s, maar ben later toch op zoek gegaan naar mascara’s die wat meer voor mijn wimpers zouden doen. Ik kwam al snel uit bij de mascara’s van Max Factor en Maybelline. Deze waren toen, maar ook nu, mijn favoriete mascara’s. De afgelopen tijd heb ik er veel afgewisseld, maar ik vind ze allemaal wel fijn, dus heb niet echt een favoriet.

 

Poeder
Een hele tijd heb ik alleen een licht getinte poeder gedragen als gezichtsmake-up. Toen ik steeds meer make-up begon te dragen, ben ik hiermee gestopt en ben ik voor een groot deel overgegaan op een ‘kleurloze’ gezichtspoeder in combinatie met concealer en/of foundation. De licht getinte gebruik ik soms alleen als ik weinig make-up op heb en er toch iets frisser uit wil zien.

 

Oogschaduw
Uiteraard ben ik begonnen met zo’n klein doosje met iets van 25 verschillende oogschaduwkleurtjes. Het pigment van deze oogschaduw was verre van goed, maar in die tijd vond ik het leuk om hier mee te spelen. Mijn collectie werd groter en allereerst kwamen er wat losse oogschaduws van Essence en Kiko bij en wat kleine palletjes van Essence en Catrice. Op een gegeven moment wilde ik iets beters uitproberen en kwam ik uit bij het Naturally Yours palette van Zoeva. Deze gebruik ik eigenlijk altijd. Daarnaast gebruik ik tegenwoordig ook veel het Cocoa Blend palette van Zoeva en het Burgundy Times Nine palette van MAC. Deze drie zijn toch wel mijn favoriet.

 

Eyeliner
Vanaf het begin af aan ben ik al begonnen met een stift eyeliner. Dit heeft voor mij altijd het prettigst en het makkelijkst gewerkt. In de tussentijd heb ik ook zo’n potje met een schuin kwastje geprobeerd, maar dat is toch niet helemaal mijn ding. Tegenwoordig gebruik ik de Super Liner van L’oreal in stiftvorm, maar ook de liquid liner. Beide aanraders!

 

Blush
Vaak heb ik blush geprobeerd, vooral toen ik de o zo gehypete Rose Gold blush van Sleek in mijn bezit kreeg. Van nature hebben mijn wangen al een rood tintje en op de één of andere manier komt dit altijd door mijn gezichtsmake-up heen. Dit is een reden dat ik eigenlijk vrijwel geen blush meer draag. Heel af en toe pak ik de Milani Luminoso blush er nog bij.

 

Bronzer
Ik ben best laat begonnen met bronzer. Dit begon pas een beetje vanaf het moment dat ik echt veel Youtube video’s ging kijken. Make-up filmpjes vond/vind ik altijd erg leuk en inspirerend en hierin zag ik hoe men bronzer gebruikte. Mijn allereerste bronzer was de Hoola bronzer van Benefit. Daarna heb ik de Nyx blush/bronzer in Taupe aangeschaft en deze twee heb ik een hele tijd gebruikt. Sinds kort heb ik de MAC bronzer in Golden en dit is momenteel ook mijn favoriet. De drie bronzers wissel ik af.

 

Highlighter
Met highlighter ben ik nog veel later begonnen, dit zit pas sinds een jaartje in mijn make-up routine. De enige highlighter die ik dan ook heb is die van MAC, Soft and Gentle. Als je mij vraagt ook één van de meest populaire highlighters die er is en zeker het geld waard.

 

Lipstick
Ik ben ooit begonnen met de lipglossjes; doorzichtige, licht getinte, eentje met glitters en later ook de wat fellere kleurtjes. Ergens op de helft van mijn middelbare school tijd ben ik af en toe wat lipstick gaan dragen. Dit waren voornamelijk de lipsticks van Essence in wat neutralere kleurtjes, die nog steeds erg fijn zijn. Tegenwoordig heb ik een kleine collectie MAC lipsticks en cbd products lipsticks van wat onbekendere merken die ik ooit bij mijn maandelijkse make-upbox heb gekregen. Ik draag vaak nude- en bruintinten en zo af toe een donkere (rode) lip.

 

 

Dit was het dan alweer. Ik vond het leuk om even na te gaan wat ik eigenlijk allemaal in mijn bezit heb gehad en wat voor verandering ik heb doorgemaakt. In het begin ging ik ook makkelijk zonder make-up de deur uit, maar tegenwoordig doe ik dat eigenlijk bijna niet meer. Wanneer ik echter thuis ben, doe ik ook geen make-up op, dit vind ik gewoon zonde en dat is ook beter voor mijn huid. Ik vind het ook nog steeds leuk om inspiratie op te doen via blogs en Youtube filmpjes en om te experimenteren met make-up. En ik denk dat dat voorlopig ook nog wel zo blijft 🙂

xoxo Vivian.

 

 

Facebookinstagram