Yes, ik ben terug van weg geweest. Terug vanuit Londen wel te verstaan. Na mijn toetsweek ben ik mijn zus gaan opzoeken in Londen en het was een super weekend!

 

 

 

Vrijdagochtend ben ik al vroeg vertrokken naar Schiphol, waar ik vervolgens om 9 uur met het vliegtuig vertrok naar Londen. Ik moet zeggen dat ik het best spannend vond, omdat ik 1. voor het eerst in mijn leven alleen ging vliegen, 2. ik al 4 jaar niet meer gevlogen had en 3. met alle vreselijke aanslagen van de laatste tijd. Op Schiphol liep de marechaussee met mitrailleur in de handen, een gek beeld. Aan de ene kant geeft het een veilig gevoel, maar aan de andere kant maakte het me juist bang.. Maar goed, het vliegen ging prima en binnen no time stond ik op Engelse grond. Na het landen een trein ticket gekocht en afgereisd naar Victoria Station waar ik Iris (mijn zus) zou meeten. Zij werkt tijdelijk in Londen, dus extra reden om eens een bezoekje te brengen aan deze mooie stad. Eerst zijn we afgereisd naar het hotel, dat in Earls Court lag. Earls Court is een iets rustigere buurt, echt wel fijn! Ook is dit één van de weinige stations dat ik oprecht mooi/fijn vind. We verbleven in The Paramount hotel, we hadden gewoon een simpele kamer met badkamer, het was hartstikke prima.

 

 

Na het droppen van onze spullen zijn we al vrij snel naar Camden Town gegaan, echt één van de leukste buurten van Londen (naar mijn mening dan). We hadden tegen de tijd dat we aan kwamen redelijk trek gekregen, dus we zijn gelijk door gelopen naar de food market die daar zit. Echt, heaven! Zo veel verschillende standjes met uiteenlopende keus qua gerechten en keukens. Ik besloot om voor een héérlijke cheeseburger te gaan van pulled pork.. De foto zegt denk ik genoeg, hij kreeg 10/10 punten. Na heerlijk bij het water te hebben gezeten en ons eten te hebben opgegeten, besloten we toch ook nog iets na te nemen, een lekkere zoete crêpe. Ik nam er eentje met boter, suiker en kaneel en Iris nam er eentje met nutella, yum!

 

 

Hierna besloten we om de rest van Camden Town/Market af te struinen en gewoon een beetje rond te kijken. We kwamen echt de meest aparte winkeltjes en standjes tegen, maar deze buurt heeft gewoon een hele chille en leuke sfeer. Het is dus eigenlijk gewoon leuk om er rond te lopen/kijken. Eind van de middag zijn we weer terug gegaan naar het hotel en hebben we gereserveerd bij een restaurant dat Iris aangeraden had gekregen. Je raad vast niet wat het was, maar het was dus een jungle restaurant, haha! We wisten het niet van te voren, maar achteraf gezien was het meer bedoeld/geschikt voor kinderen.. Maar, dit maakte het niet minder leuk, de aankleding en special effects van dit restaurant krijgen ook een dikke 10. We zaten in een soort grot, met overal bladeren, levensgrote gorilla knuffels die bewogen, sound effects en het ging er zelfs onweren (incl. gedimde lampen en dikke bass onder de grond). De bediening was echt best wel goed en het eten was er ook gewoon prima. Al met al was het dus stiekem best leuk haha! Dit was gelijk de laatste activiteit van deze dag, we zijn hierna terug gegaan naar het hotel en hebben hier nog even gezellig gechillt voordat we gingen slapen.

 

 

Next morning, rise and shine! De zaterdag hadden we uitgetrokken om eens flink te gaan shoppen in het Oxford-gedeelte van Londen. Van te voren had ik al het één en ander bedacht wat ik graag wilde halen, vooral spullen die je niet zo goed in Nederland kan verkrijgen. Uiteindelijk toch een groot deel weten te vinden, happy me! Binnenkort dus weer wat reviews te verwachten op mijn blog! 🙂

 

 

Deze lange shopping trip besloten we af te sluiten met wat Indiaas eten.. We zochten een leuk restaurantje in Soho en kwamen dus uit bij een Indiaas restaurant. Het was overal zo druk en hier was gelukkig nog een plekje voor ons en onze zere voetjes. Ik ben heel Hollands wat betreft eten.. Ik lust best veel, maar ik ben eigenlijk niet zo van het uitproberen van andere keukens (shame on me). Ik vond het dus best lastig om iets te kiezen van het menu, maar na lang twijfelen, besloot ik voor dumplings gemaakt met feta en spinazie (geloof ik) te gaan. Ik vroeg nog aan de ober hoe spicy het was, aangezien ik totaal niet tegen pittig eten kan. De ober gaf aan dat het ‘medium’ was en liep weg voordat ik me kon bedenken. Eenmaal geserveerd, was ik best wel benieuwd hoe het nou zou smaken. Het zag er best lekker uit namelijk! Nou, ik overdrijf niet, maar na de eerste hap kreeg ik me toch een loopneus, zo pittig! Mijn mond stond gelijk in brand haha! Nam niet weg dat de smaak wel lekker was, maar heb toch niet alles op kunnen krijgen, oepsie..

 

Zondag besloten we wat sightseeing te gaan doen en dus de bekende bezienswaardigheden van Londen af te gaan. Begonnen bij Buckingham Palace (via Green Park), door naar Westminster en de Parliament Square (Big Ben) en uiteindelijk doorgelopen naar Trafalgar Square. De vorige keer dat ik in Londen was, had ik het meeste al wel gezien, maar het was gewoon leuk om alles nog eens te bekijken. Het voelt echt typisch Londen en die sfeer wilden we toch even proeven.

 

 

Na wat sightseeing zijn we opzoek gegaan naar een tentje waar we schijnbaar heerlijke taart e.d. konden eten. Het zaakje waar we eigenlijk naar zochten, hebben we uiteindelijk niet kunnen vinden. Maar in Soho kwamen we terecht bij L’eto Cafe, een klein en fris zaakje waar echt de lekkerste cupcakes, taartjes en andere zoetigheden in de etalage stonden. Na één blik had ik al besloten dat ik er naar binnen wilde, het water liep me in de mond. Hier hebben we echt de lekkerste Red Velvet cupcake ever gegeten, echt geen woorden voor. En zoals het hoort, hierna zat ik ook gelijk vol haha!

 

 

Helaas was het hierna tijd om richting Victoria Station te gaan, waar ik de trein richting het vliegveld zou pakken. Na afscheid van elkaar te hebben genomen, ben ik in de trein gestapt en binnen een half uur was ik dan op het vliegveld. Nog even een shitload aan liquids weg moeten gooien, omdat de Nederlandse douane véél meer toe staat dan de Engelse.. Dus ter plekke (onder druk) moeten uitzoeken of ik meer waarde hecht aan mijn dure dagcrème of aan mijn nieuw gekochte concealers.. Uiteindelijk gelukt om te kiezen, hierna ging alles redelijk snel en kon ik gaan boarden. Na een prachtige zonsondergang tijdens mijn vlucht, landde ik weer veilig op Nederlandse bodem en zat het weekend er helaas alweer op.

 

 

Het was echt een super weekend! Hoewel we in de hitte in totaal 44 kilometer hebben gelopen dat weekend, was het het zeker waard, laten we het er op houden dat we een goede workout hebben gehad haha! Het reizen met de metro (en trein e.d.) ging daarnaast voor mij ook steeds makkelijker. Hoewel ik hier bijna een angst heb gecreëerd voor het reizen met het ov, ging dat in Londen eigenlijk veel makkelijker. Enig nadeel was de hitte, het kan zo warm zijn op de metro stations.. Verbaasde me dat ik niemand heb zien flauwvallen!

 

Ik vond het naast alle leuke activiteiten ook leuk om de sfeer van Londen te proeven. Ik zou er niet kunnen wonen, maar voor een weekend is de drukte best leuk. Er lopen zo veel verschillende mensen rond, de één wat vriendelijker dan de ander, maar ieder met een eigen verhaal. Vooral in de metro viel me dit op, je zit/staat stil en op dat moment ga je eigenlijk iedereen die je ziet analyseren. Weet niet waarom, maar ik vraag me dan af wie iedereen is en wat zijn/haar verhaal is. Oh en een laatste dingetje dat me nog is opgevallen in Londen; half Londen loopt met zo’n e-vapor.. Het is alsof heel rokend Londen ineens is gestopt met roken en dus maar zo’n ding heeft aangeschaft haha, het ziet er best apart uit.. Maar bij deze sluit ik dit artikel af! Ik heb echt genoten, zou er zo nog eens heen gaan! 🙂

 

xoxo Vivian.

Facebookinstagram