Zoals je misschien hebt gelezen, vertelde ik dat een goed voornemen van me is dat ik wat meer wil bewegen dit jaar. Mijn conditie is slecht en ik merk dat mijn lichaam steeds minder kan volhouden. Nou heb ik alleen een probleem met mijn discipline, daarom probeer ik mezelf te motiveren. Lees verder voor mijn plan.

 

 

Toen ik nog redelijk jong was, was actief zijn niet heel moeilijk. Op een bepaalde leeftijd ging je op een sport en daar werd je gewoon iedere week of meerdere keren in de week naar toe gebracht door je ouders. Voor mij was dat turnen. Het begon bij gewone gymnastiek, maar later kwam ik (vraag me niet hoe) ook bij de selectie terecht. Hier heb ik een aantal jaren geturnd, totdat ik het niet meer zo leuk vond en ben gestopt.

 

Hierna zocht ik naar een andere sport die mij aansprak. Het werd uiteindelijk het tegenovergestelde van turnen, want ik ging in die tijd op voetbal. Ik was niet heel goed, maar ik vond het wel super leuk om te doen. Begonnen in een D-meisjesteam, waarna ik vervolgens terecht kwam in de C in een gemengd team. Vervolgens is er toch weer een B-damesteam gemaakt en hiermee zijn we in die tijd nog best een hoge klasse gaan spelen. Voetbal vond en vind ik echt heel erg leuk om te doen. Omdat er op een gegeven moment veel geschoven werd tussen de teams, ben ik gestopt. Ik heb er later nog vaak aan gedacht om weer te beginnen, maar dit was tijdens de periode waarin ik steeds vaker ziek werd en mijn conditie naar beneden ging. Erg jammer, maar helaas niet vol te houden voor mij.

 

Omdat ik niet stil wilde zitten en mijn lichaam fit wilde houden, ging ik thuis maar wat oefeningen doen. Totdat mijn neef een eigen sportbedrijf (FloFit) startte waar ik Crossfit/Bootcamp trainingen kon volgen. Het eerste jaar ben ik hiermee best actief geweest en ik vond het erg leuk om te doen. Ik merkte dat ik steeds meer kracht kreeg en ook mijn conditie verbeterde. Totdat ik weer vaak ziek werd en mijn discipline me in de steek liet. Zo af en toe train ik nog wel eens bij FloFit, maar ik merk dat ik weinig kan volhouden.

 

En daar wil ik dit jaar dus verandering in brengen. Omdat ik veel thuis zit, is het voor mij vanzelfsprekend om dan maar thuis te sporten en ik weet dat dit ook heel goed kan. Alleen de discipline mist soms nog een beetje en daarom heb ik even wat in elkaar geknutseld. Ik heb een krijtbord gemaakt met daarop een trainingsschema dat ik wil proberen vol te houden. Het bord en de tekst zijn heel aanwezig en elke keer wanneer ik mijn kamer in loop, zie ik het staan. Er is eigenlijk geen weg meer omheen.

 

Ik wil proberen om dagelijks even 20 minuutjes te sporten, niet te lang, maar wel zodat ik toch een beetje actief kan blijven en mijn spieren niet zo verslappen en zodat ik toch mijn kracht een beetje behoud. Door de jaren heen heb ik gelukkig genoeg verschillende oefeningen gedaan, dus de invulling van die 20 minuten moet ook lukken. Daarnaast staat er 3 keer in de week cardio, hiermee leg ik de lat niet te hoog voor mezelf. Gezien mijn gezondheid is wandelen met de hond of een rondje fietsen al voldoende.

 

Heel gezond eten gaat me hierbij alleen niet lukken, dit heb ik al zo vaak geprobeerd. Wat voor mij het beste helpt is gewoon wat vaker fruit eten en iets minder snel producten pakken waar veel suiker in zit, that’s it. Hier haal ik gelukkig al voldoening uit.

 

Omdat mijn schoolwerk momenteel even voor gaat (deadlines, deadlines, deadlines), wil ik maandag de 25e echt beginnen met dit schema. Ik zet het nu zwart op wit, er is geen ontkomen meer aan. Ik ben gemotiveerd en kan niet wachten om mijn lichaam te zien veranderen. Wanneer ik begonnen ben, zal ik uiteraard nog een update plaatsen.

 

Let’s get active 🙂

 

xoxo Vivian.

 

 

Facebookinstagram